• BIST 9712.95
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C

Apple iPhone 8 kablosuz şarjla gelebilir

Apple iPhone 8 kablosuz şarjla gelebilir
Apple, kablosuz şarj ve güç yönetimi uzmanlarıyla birlikte çalışarak, iPhone 8 için kablosuz şarj teknolojisi sunmak istiyor.

iPhone 7 ve iPhone 7 Plus modelleri ilk tanıtıldığında çok büyük bir heyecan yaratmayı başaramadılar. Zira önceki modelle kıyaslandığında çok büyük bir yenilik getirmiyorlardı. Sadece işlemci yenilendi, kaldı ki önceki model de yeterince hızlı bir işlemciye sahipti. Buna karşın klasik 3,5 mm kulaklık girişinin kaldırılması çoğu kullanıcının pek te hoşuna gitmedi.

Bu yüzden iPhone fanatikleri bir sonraki modeli heyecanla bekliyor. Yeni iPhone modellerinin sahip olacak yeniliklerle ilgili ilk dedikodular çıkmaya başladı. iPhone 8’de yeni bir işlemci (muhtemelen A11) kullanılması kesin gibi.

Ayrıca cihaz görsel olarak da esaslı bir şekilde elden geçirilebilir. Arka ve ön tarafta metal çerçeve içinde cam yüzey kullanılması bekleniyor. Ayrıca LCD yerine OLED ekran kullanılması daha yüksek ihtimal.

Bunların dışında asıl heyecan verici gelişme şarj teknolojisinde olacak. iPhone 8 (Plus) kablosuz şarj teknolojisiyle gelebilir. Apple, burada genelde öncü bir firma değil, zira kablosuz şarjın yerleşmesi için yeterince deneme yapıldı. Mobil telefonların kompakt kasaları nedeniyle bu şarj teknolojisi için çoğunlukla yeterli yer kalmıyor.

Apple da bu sorunun üstesinden gelebilmek için Energous gibi uzmanlarla birlikte çalışıyor ve yepyeni yollar denemek istiyor. Energous, 2015’teki CES’te WattUp adında RF tabanlı bir kablosuz şarj teknolojisini tanıtmıştı. Anakarta entegre edilmiş bir yonga burada bir baz istasyonuna bağlantı kurarak, kablosuz bir şekilde dört ila beş metre mesafeden kablosuz şarj gerçekleştirebilmişti.

Bu haber toplam 1240 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim