• BIST 8970.5
  • Altın 2281.96
  • Dolar 32.3217
  • Euro 35.018
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C

iOS'te Retro oyun rüzgarı Delta ile başlıyor!

iOS'te Retro oyun rüzgarı Delta ile başlıyor!
GBA4iOS uygulamasının geliştiricisi yeni projesi Delta'yı duyurdu. Delta sayesinde Jailbreak olmadan iOS cihazlarda SNES, Game Boy ve Nintendo 64 oyunları oynanabilecek!

iOS için Game Boy emülatörü olan GBA4iOS uygulamasının geliştiricisi Riley Testut, dün Twitter üzerinden yaptığı açıklama ile retro oyun severlere müjdeli haberi verdi. Riley Testut, iOS için SNES, Game Boy ve Nintendo 64 oyunlarını oynatabilen emülatör üzerinde çalıştığını açıkladı.

Delta ismindeki Retro oyun tutkunlarını sevindiren bu emülatörün beta testleri Aralık ayı içerisinde başlayacak. Delta'nın final sürümü ise 2017 yılı içerisinde indirime sunulacak. Ancak bu indirme işlemi App Store'dan olmayacak. İnternet üzerinden .IPA dosyasını indirip kurmak gerekecek.

Normalde emülatör kullanmak için iOS cihazların Jailbreakli olması gerekiyor. Ancak Delta emülatörü Jailbreak'e gerek duymadan çalışacak. 

Geliştiriciye Delta'nın Apple TV versiyonu olup olmayacağı sorulduğunda; "Bazı teknik sorunlar var. Bu yüzden beklemedeyiz." yanıtını veriyor. Eğer teknik sorunlar çözülürse tvOS için de Delta emülatörü yayınlanabilir.

Nintendo 64 oyunlarını emule etmek için güçlü bir işlemcinin olması gerektiği aşikar. Tahminlerime göre Nintendo 64 oyunları iPhone 6s ve iPhone 7 modellerine özgü olabilir. SNES ve Game Boy oyunları ise iPhone 5s ve üstü cihazlarda sorunsuz çalışacaktır.

Super Mario World, Super Mario Kart, Zelda, Mega Man X, Street Fighter serisi ve Kirby serisi gibi SNES oyunlarının yanında Nintendo 64'ün efsaneleşmiş olan oyunları Super Mario 64, Super Smash Bros., Bomberman 64, Legend of Zelda: Majora's Mask ve The Legend of Zelda: Ocarina of Time da iPhone üzerinde oynanabilecek.

Bu haber toplam 1645 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim