• BIST 9797.08
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C

KickassTorrents orijinal kadrosuyla geri döndü!

KickassTorrents orijinal kadrosuyla geri döndü!
Dünyanın en popüler torrent sitelerineden biri olan KickassTorrents, kısa bir aradan sonra orijinal kadrosuyla yayın hayatına döndü.

Geçtiğimiz aylarda popüler torrent platformu KickassTorrents, Birleşik Devletler hükümeti tarafından sürdürülen bir soruşturma sonucu kapatılmıştı. Oldukça aktif bir yönetici, moderatör ve üye kadrosu bulunan KickassTorrents’in kapatılması sonucu pek çok kullanıcı, yoğun olarak kullandığı torrent platformuna erişimi kaybetmişti.

Platformun kapatılmasının hemen ardından site kadrosunun bir kısmı, sitenin topluluk kısmını hayatta tutabilmek için toplanıp Katcr.co forumunu açmıştı ve torrentlerin yakın zamanda geri döneceğinin sinyallerini vermişti. Görünen o ki beklenen büyük gün geldi zira orijinal KickassTorrents kadrosu tarafından kurulan Katcr.co artık resmen yayın hayatına başladı.

Orijinal KAT sitesinin site yöneticileri ve topluluk üyeleri sitenin teknik ve finansal kısmını idare eden takımdan ayrı olduğu için, sitenin başındakiler orijinal kod ve verilere sahip değildi. Yine de yeni kadro, siteyi eskisine oldukça benzetmiş görünüyor.

Sitenin tasarımının yanı sıra, kullanıcıları ilgilendiren bir diğer konu olan popüler yükleyiciler de geri dönmüşe benziyor. Bu sayede site, yakın zaman içerisinde ciddi bir içerik patlaması yaşayacaktır.

Her ne kadar çoğu kişi Birleşik Devletler hükümeti soruşturması ışığı altında siteyi yeniden yayına sokmanın tehlikeli bir hamle olduğunu düşünse de, güncel KAT yönetimi sitenin bir arama motoru olduğunu ve içerikleri kendi sunucularında saklamadıkları için faaliyetlerinin yasal bir sorun teşkil etmediğini iddia ediyor.

KAT.cr’nin kapatılmasının ardından geçtiğimiz aylar içerisinde pek çok KAT klonu ortaya çıkmıştı. Ancak orijinal site ve tüm içeriği tamamen yok olduğu için bu klonlar çoğu kullanıcıya aradıklarını sunamamıştı. Orijinal kadronun ve popüler yükleyicilerin dönüşü ile yeni KAT sitesinin bu konuda ciddi bir şansı olabilir.

Bu haber toplam 870 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim