• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 26 °C

Uber, Türkiye'de yasaklanabilir!

Uber, Türkiye'de yasaklanabilir!
Modern geleceğin taksisi olarak gösterilen ve ülkemizde de faaliyet gösteren Uber, korsan taksi cezası aldı. Peki, Uber Türkiye'de engellenecek mi?

Dünya çapında oldukça popüler olan Uber, modern geleceğin taksisi olarak gösteriliyor. Uber sayesinde aracı olan herkes taksici olabiliyor. Kullanıcılar gitmek istedikleri yeri seçip o güzergahta seyir eden otomobil varsa taksi gibi ücretini ödeyip gideceği yere gidebiliyor. Ancak, bugün Emniyet Genel Müdürlüğü Uber için Türkiye genelince mücadele başladığını duyurdu.

Türkiye çapında başlayan Uber ile mücadelenin nedeni ise korsan taksicilik olarak gösteriliyor. 1.000'e yakın Uber için kullanılan aracı bağlayan Emniyet Genel Müdürlüğü, geçtiğimiz hafta Uber kullanıcısına tam 281 TL para cezası kesmişti. Şimdi ise denetimler artarak kullananlara para cezaları vermeye ve araç bağlamaya kadar gidecek.

Anayasa Mahkemesi’nin 2014/52 sayılı kararını esas alan talimata göre ceza; aracın sahibi olmayan Uber sürücülerini kapsıyor. Yani araç sizin değilse ve bu aracı Uber'dan para kazanmak için kullanıyorsanız  ceza yiyeceksiniz. Bu şahıslar korsan taksilerde olduğu gibi ilk seferde 2.532 TL, ikinci seferde ise 4.022 TL para cezasına çarptırılacak.

Araç sizin ise ve Uber sürücüsüyseniz, para cezasına çarptırılmayacaksınız ancak 60 gün boyunca aracınız trafikten men edilecek. Araçtaki Uber kullanıcısı ise 281 TL para cezasına çarptırılacak.

Açıklamalara göre; Uber'in Türkiye'de vergisini ödemesi yasal zeminin oluşmasına neden olmuyor. Tarifeli yolcu taşıma lisansına sahip olmayan Uber sürücülerinin elde ettikleri gelir doğrudan vergilendirilemiyor. Uber sadece firma olarak vergisini ödüyor.

Yaşanan bu gelişmelerden sonra Uber'ın Türkiye'de yasaklanma durumu ile karşı karşıya kaldığını söyleyebiliriz. Aynı PayPal'da olduğu gibi Uber de ülkemizden çekilebilir.

Bu haber toplam 915 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim