• BIST 9693.46
  • Altın 2496.132
  • Dolar 32.475
  • Euro 34.6284
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Vestel, WeWALK ile GSMA ödüllerinde finale kaldı

Vestel, WeWALK ile GSMA ödüllerinde finale kaldı
Vestel'in görme engelliler için geliştirdiği akıllı baston WeWalk, Global Mobile Awards 2017'de "En İyi Giyilebilir Mobil Teknoloji" kategorisinde yarışacak.

Vestel, görme engelliler için geliştirilen akıllı baston WeWalk ile Dünya GSM Birliğinin (GSMA) Mobil Dünya Kongresi kapsamındaki Global Mobile Awards 2017'de "En İyi Giyilebilir Mobil Teknoloji" kategorisinde finale kaldı.

Vestel'den yapılan açıklamaya göre, şirket, WeWALK ürünüyle, GSMA Mobil Dünya Kongresi kapsamında düzenlenen ve sektörün dünya çapında en önemli ödülleri arasında gösterilen Global Mobile Awards 2017'de "En İyi Giyilebilir Mobil Teknoloji" kategorisinde finalde yarışacak.

İspanya'nın Barselona kentinde 27 Şubat-2 Mart'ta GSMA Mobil Dünya Kongresi kapsamında 22. kez sahiplerini bulacak yarışmada 8 kategoride toplam 40 farklı ödül verilecek.

WeWALK, geçen aylarda da Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) İnovasyon Zirvesinde Yılın Sosyal İnovasyonu seçilmişti.

Vestel'in Erişilebilirlik Projesi kapsamında Young Guru Academy (YGA) ile birlikte gerçekleştirdiği Engelsiz Hackathon'da doğan WeWALK, şirketin Ar-Ge ve üretim desteğiyle hayata geçiyor. Turkcell'in kitlesel fonlama platformu Arıkovanı üzerinden iki günde 220 bin liranın üzerinde destek almayı başaran WeWALK, tüm görme engellilere ulaşmayı hedefliyor.

Vestel City'den son kullanıcıya

Teknolojinin her bireyin hayatına eşit şans sağlaması ile ilgili projelere destek sağlayan Vestel, WeWALK için YGA girişimcilerine tüm bilgi birikimini ve Vestel City'nin kapılarını açtı. Tasarım ve üretim temelleri Vestel City'de atılan ürünün endüstriyel tasarım, yazılım, donanım tasarımı ve prototip çalışmaları yine Vestel'de YGA'nın gönüllü mühendisleriyle birlikte yapıldı. Turkcel'lin mobil uygulama desteği ile sonlandırılan WeWALK'un engelli erişiminde çığır açması bekleniyor.

WeWALK, teknoloji desteğiyle görme engellilerin hareket özgürlüğünü artırmak ve hayatını kolaylaştırmak amacıyla geliştirildi. Engel algılama, telefonla entegrasyon ve açık platform olmak üzere üç özellik sunan WeWALK, kullanıcısının göğüs ve baş hizasında önüne çıkabilecek tabela, direk, ağaç dalı gibi engelleri algılayarak uyarıda bulunuyor.

Bluetooth ile cep telefonuna bağlanan WeWALK, görme engelli kullanıcıya cep telefonuna hiç dokunmadan bastonu üzerinden navigasyon, ulaşım gibi çeşitli hizmetler alabilmesini sağlıyor.

Tüm mobil uygulamaların entegre olabildiği WeWALK, ilk olarak Turkcell ve YGA iş birliğiyle hayata geçen ve görme engellilerin sosyal hayata daha aktif ve bağımsız katılmalarını sağlayan Hayal Ortağım mobil uygulamasını entegre etti. Bu sayede görme engelliler alışveriş merkezlerinde istedikleri mağazaya kadar gidebiliyor, beklediği otobüsün durağa geldiğini anında öğrenebiliyor.

Bu haber toplam 1600 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim