• BIST 9530.47
  • Altın 2475.435
  • Dolar 32.4406
  • Euro 34.7097
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 15 °C

BTK'nın kapısı fikri olana açık

BTK'nın kapısı fikri olana açık
BTK Başkanı Sayan, kurum olarak bilgi teknolojileri ve iletişim alanında fikri olanları desteklemeye hazır olduklarını söyledi.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Ömer Fatih Sayan, Kamuda BT Yönetişimi ve Endüstri 4.0 Teknoloji Platformu etkinliğinde, kamunun uzun yıllar yazılım ve donanım alanında sektörün öncülüğünü yaptığını, son yıllarda ise özel sektörün katkısının öne çıktığını söyledi.

Yerli, milli üretim ve bunların kullanımı konusunda Türkiye'nin henüz başlangıç aşamasında bulunduğuna işaret eden Sayan, kurum olarak bu alandaki çabaları desteklemek için çeşitli düzenlemeler yaptıkları anlattı.

Endüstri 4.0'ın bilgiyi, yüksek teknolojiyi bugüne kadarki en yüksek oranda üretimin odağına yerleştirdiğini vurgulayan Sayan, bu süreçte haberleşme altyapısının öneminin daha da artacağını dile getirdi.

Yerlilik ve millilik oranında yaptıkları çalışmalarla kaybedilen zamanın telafisinin telaşında olduklarını belirten Sayan, "Bu vizyonla yerli ve milli üretim felsefesini aşılayarak bütün bu işlerde cüret edip, bütün bu işlerde 'biz de varız' deyip devam edeceğiz. Ar-Ge merkezlerinde yapılan çalışmalar ve bunlardan elde edilecek sonuçlarla ülkemiz uluslararası arenada çok daha fazla söz sahibi olacak ve yakın gelecekte 5G teknolojilerinin lider üreticilerinden biri haline gelecek." diye konuştu.

Sayan, ihale şartnameleri ile getirilen yerlilik oranlarının sağlanıp sağlanmadığının sıkı şekilde takip edileceğini dile getirerek, bu şekilde 5G'yi yerli ve milli ürünle ilk kullanan ülkelerde biri olma hedefini ulaşmayı amaçladıkları kaydetti.

Bilgi teknolojileri ve iletişim sektöründe üretim yapan kişi ve firmalara da çağrıda bulunan Sayan, "BTK olarak herkesi davet ediyorum. Hiçbir aracı olmadan gelin fikrinizi bize anlatın, sunun. Biz aracılarla uğraşmak istemiyoruz. Herkesin gelip bize fikrini anlatmasını istiyoruz. Bir fikirle bize gelenlerin önünü açacağımızı garanti ediyorum. 'Ben de varım, benim de bir fikrim var, ben de üretmek istiyorum.' diyen arkadaşları bekliyoruz." diye konuştu.

Bu haber toplam 1435 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim