• BIST 9524.59
  • Altın 2495.454
  • Dolar 32.5969
  • Euro 34.7691
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

Android 8.0 O ile gelecek yenilikler sızdı!

Android 8.0 O ile gelecek yenilikler sızdı!
Android O sürümü ile gelecek yeniliklerin bazıları belli oldu. Çok yakında duyurulacak olan Android O sürümü hakkındaki ilk detaylar haberimizde.

Google, Mayıs ayında düzenleyeceği Google I/O 2017 etkinliğinde yeni Android sürümü olan ve kod adı açıklanan Android O ile karşımıza çıkacak. Android 8.0 Oreo olarak adlandırılması beklenen yeni sürümün detayları bugün yavaş yavaş belli olmaya başladı. Android 8.0 O ile tasarımsal açıdan büyük yeniliklerin yapılacağını söyleyebiliriz.

Android O ile neler değişecek?

Android O sürümü ile bildirimler merkezin ve bildirimlerin tasarımı komple değişecek. Bildirimlere iOS'teki gibi uygulamaların simgeleri eklenecek. Uygulama simgelerine tahminlere göre bir çeki düzen getirilecek ve sistemde tasarımsal açıdan bir bütünlük sağlanacak.

Uygulama simgeleri ayrıca dinamik bir yapıda olacak. Örneğin, takvim uygulamasının simgesi, günlere göre değişecek.

Bir diğer değişiklik ise PIP modu hakkında. PIP modu sayesinde bir uygulamayı kullanırken küçük bir ekranda diğer uygulamayı da görüntüleyebilecek ve kullanabileceksiniz.

PIP modu bu şekilde çalışacak

Android'in en çok eleştiri alan arkaplanda çalışan uygulama özelliği, Android O ile tarih olacağa benziyor. Android O sürümü ile arkaplanda çalışan uygulamaların, çalışması kısıtlanacak ve bu sayede hem RAM'den hem de bataryadan tasarruf yapılacak.

Android O sürümünün yıl sonuna doğru son kullanıcı ile buluşması bekleniyor. Android O güncellemesini ilk etapta Google Pixel ve Google Pixel XL modelleri alacak. Daha sonra Android One kapsamındaki telefonlar bu güncelleme ile buluşacak. Amiral gemisi modellerin ise yine 6-7 ay sonra bu güncelleme ile buluşması bekleniyor.

Bu haber toplam 1632 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim