• BIST 9079.97
  • Altın 2309.209
  • Dolar 32.3485
  • Euro 35.0814
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C

Facebook'tan 'dezenformasyon' itirafı

Facebook'tan 'dezenformasyon' itirafı
Facebook, yeni yayımladığı raporda, yakın dönemde platformları üzerinde "bazı devletlerin ve organize grupların" siyasi dezenformasyona yönelik faaliyetlerini gözlediklerini bildirdi.

Sosyal paylaşım sitesi Facebook, yeni yayımladığı raporda, yakın dönemde platformları üzerinde "bazı devletlerin ve organize grupların" siyasi dezenformasyona yönelik faaliyetlerini gözlediklerini bildirdi.

Facebook'un güvenlikten sorumlu baş yöneticisi Alex Stamos öncülüğündeki ekip tarafından hazırlanan raporda, sitede son dönemde "sahte haberler ve kamuoyunu yönlendirmeye yönelik sahte hesap ağlarının varlığının gözlendiği" belirtildi.

ABD'de geçen yıl yapılan başkanlık seçimlerinin Facebook üzerinden bu tarz bazı dikkati çekici girişimlere sahne olduğu belirtilen raporda, seçimlerde yaratılan sahte hesaplarla elektronik posta adreslerinden çalınan bilgilerin paylaşıldığı ifade edildi.

Bu tarz çabaların 2016 başkanlık seçimleriyle sınırlı kalmadığının belirtildiği raporda, bu yıl Hollanda'da ve Fransa'da yapılan seçimlerde de kamuoyunu yanlış yönlendirmeye yönelik organize girişimlerle karşılaşıldığı kaydedildi.

"Misyonumuz insanlara tüm dünyayı daha açık ve bağlantılı hale getirmek"

Raporda, "Şirket olarak misyonumuz insanlara tüm dünyayı daha açık ve bağlantılı hale getirmek. Ancak gerçek şu ki bu vizyonu paylaşmayan ve altını oymaya çalışanlar var. Buna karşı platformumuzun kamusal sorunların tartışılabileceği güvenilir bir platform olarak devamı için gün geçtikçe büyüyen enformasyon ekosistemini yapıcı şekilde biçimlendirme konusunda üzerimize düşen görevin farkındayız." ifadeleri yer aldı.

Şirket, Facebook üzerindeki yanlış bilgilendirme faaliyetlerini engellemek için sahte hesapların tespitini ve uydurma haberlerin teşhirini sağlayacak iyileştirmeler yapılacağını da belirtti.

Raporda, Fransa'da ilk turu yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinin kampanya döneminde gözlenen benzer girişimleri engellemek için 30 bin sahte hesaba karşı önlem alındığı bilgisi de yer aldı. 

Bu haber toplam 2094 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim