• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C

Kaplan MT, IDEF 2017'de görücüye çıktı

Kaplan MT, IDEF 2017'de görücüye çıktı
FNSS'nin, Endonezyalı PT Pindad firması ile ortak bir çalışma kapsamında geliştirdiği orta ağırlık sınıfı tank Kaplan MT, testlere hazır prototipi ile ilk kez IDEF 2017'de görücüye çıktı.

FNSS'nin, Endonezyalı PT Pindad firması ile ortak bir çalışma kapsamında geliştirdiği orta ağırlık sınıfı tank Kaplan MT, testlere hazır prototipi ile 13. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı'nda (IDEF 2017) ziyaretçilerin karşısına çıktı.

Tankın arka kısmında "20 BG/ton" mertebesinde güç/ağırlık oranı sağlayan güç paketi yer alıyor. Motor, bu gücü, çift pinli paletleri süren ve burulabilen mil üzerine kurulan, 6 tekerlekli, anti-şok süspansiyon sistemine sahip, yürüyüş sistemine aktarıyor.

Aracın ateş gücünü ise yüksek basınçlı 105 mm Cockerill topu entegre edilmiş ve gelişmiş bir otomatik doldurucuya sahip CMI Cockerill 3105 kulesi sağlıyor. Bu kule sayesinde KAPLAN MT, düşük ağırlığına rağmen, yüksek tahrip gücüne ulaşıyor.

Kaplan MT'de, araç komutanına taktiksel farkındalık sağlayan muharebe alanı yönetim sistemi ve lazer ikaz sistemi de bulunuyor.

Kendi sınıfında, en üst düzeyde mayın ve balistik korumaya sahip olan KAPLAN MT, kullanıcısına, muharebe alanındaki tehditlere karşı, çok kısa sürede, yeterli ateş gücüyle hızlı yanıt verme imkanı tanıyor.

Kaplan MT'nin çok özel bir araç olduğunu söyleyen FNSS Genel Müdürü Nail Kurt, şunları kaydetti:

"Projenin ilerleyen safhalarında, aracın performansını sahada gösterdiğimizde, bu tasarımın etkinliği, daha net bir şekilde gözler önüne serilecek. Bu aracın dışında Malezya'da, iş ortağımız DEFTECH ile AV8 projesini yürütüyoruz. Suudi Arabistan'da, ortak girişim şirketimiz FNSS ME üzerinden, devlete ait bir fabrikayı işletiyoruz."

Bu haber toplam 2166 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim