• BIST 10066.67
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C

Türkiye'nin güvenlik pazarında büyüme bekleniyor

Türkiye'nin güvenlik pazarında büyüme bekleniyor
Türkiye güvenlik pazarı, bölgenin en yüksek büyüme oranına imza atılarak yıllık yüzde 11,3 büyümeyle 2020 yılında 229 milyon dolara ulaşacak.

Ağ ve uç nokta güvenliği hizmeti veren Sophos, Türkiye'yi de kapsayan Orta Doğu ve Afrika (MEA) bölgesine dair güvenlik eğilimlerinin yer aldığı araştırmanın sonuçlarını açıkladı.

Sophos'un desteğiyle IDC tarafından gerçekleştirilen araştırma, entegre güvenlik çözümlerine olan ihtiyacın giderek artacağına işaret ediyor. Araştırmada Türkiye'ye dair çarpıcı veriler de yer alıyor.

Araştırmaya göre MEA bölgesinde güvenlik pazarının 2015 yılında 1,89 milyar dolar olan toplam büyüklüğünün yıldan yıla yüzde 9,3'lük artışla 2020 yılında 2,94 milyar dolara ulaşması bekleniyor.

"Kurumlar güvenlik çözümlerine bütünsel olarak yaklaşmalı"

Sophos Orta Doğu ve Afrika'dan Sorumlu Başkan Yardımcısı Harish Chib, bilgi sistemlerinin hizmet kalitesini ve sürekliliğini sağlayan güvenlik ürünlerinin bölgede önemli bir yatırım önceliğine sahip olduğunun altını çizerken şu ifadeleri kullandı:

"Yönetimi kolay ve organizasyonun sahip olduğu değerleri güvence altına alacak çözümler öne çıkıyor. Ardından mobil cihazların korunması ve buluta özgü güvenlik çözümleri gündeme geliyor. MEA bölgesinde özellikle mobil cihaz kullanımı dünya ortalamasının üzerinde. Bu da mobil cihazların ve içindekilerin güvenliğini çok daha önemli hale getiriyor."

Özel ve genel bulut servislerinin iş hayatına daha fazla girmesiyle kurgulanacak güvenlik hizmetlerinin bulut hizmetleriyle uyumunun da büyük önem kazandığını anlatan Chib, "Gelen cevaplara baktığımızda, kurumların güvenlik çözümlerini hayata geçirirken bütünsel bir stratejiyle hareket etmediklerini net olarak görebiliyoruz" dedi.

Kurumlar basit ve akıllı çözüm istiyor

Kurumların daha akıllı ve basit güvenlik çözümleri arayışı içinde olduğunu söyleyen Chib, "Entegre güvenlik anlayışı bu noktada büyük önem kazanıyor. Araştırmaya katılanların çoğu, özellikle de büyük şirketler ağ üzerindeki firewall uygulamasıyla uç nokta güvenlik çözümlerinin birlikte hareket etmesinin tehditlere dair öngörülerini güçlendireceği fikrini destekliyor. Senkronize güvenlik anlayışı, tehditlerle mücadelede önümüze yeni fırsatlar koyuyor" şeklinde konuştu.

Karmaşanın en büyük nedeni yapılandırma ve yönetimden kaynaklı

Araştırmaya göre güvenlik çözümlerinde karmaşanın en büyük sebebi yapılandırma ve yönetim aşamasındaki zorluklardan kaynaklanıyor. Türkiye'deki kurumlar bunun yanı sıra kullanılan ürün sayısı ve güvenlik poliçelerinin çokluğundan da şikayetçi.

MEA bölgesinde şirketlerin sadece yüzde 33'ü tek bir dağıtıcıyla çalıştığını belirtirken, bazı kurumlarda bu sayı 9'un üzerine çıkıyor. Kurumların kullandığı güvenlik çözümlerinin sayısı genelde 1-6 arasında değişirken, bazı örneklerde bu sayı 13 ve üzerinde. Dağılımdaki bu düzensizlik çoğu şirketin güvenliğe entegre bir bakış açısıyla yaklaşmadığına işaret ediyor. Diğer yandan çoğu şirket önümüzdeki 1-2 yıl içinde merkezi güvenlik yönetim konsoluna yatırım yapma planı içinde. Türkiye'de şirketlerin yüzde 43'ü iki yıl ve sonrasında bu yatırımı yapmayı planladıklarını söylüyor.

Bu haber toplam 2122 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim