• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C

Nurettin Canikli: Hava savunmada eksikliğimizi giderecek bir proje

Nurettin Canikli: Hava savunmada eksikliğimizi giderecek bir proje
Milli Savunma Bakanı Canikli, Fransa ve İtalya ile hava savunma sistemleri için imzalanan anlaşmaya ilişkin, "Füze sistemlerinin bu ülke firmalarıyla geliştirilmesi, Türkiye ile birlikte üretilmesi ve kullanılmasını içeriyor." dedi.

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Türkiye, Fransa ve İtalya Savunma Bakanlarınca savunma işbirliği niyet beyanı imzalanmasına ilişkin değerlendirmede bulundu.

Canikli, "Biliyorsunuz S400 hava savunma sisteminin yanında yine salt füze sistemlerinin daha iyi bir üst modelinin bu ülke firmalarıyla geliştirilmesi, Türkiye ile birlikte üretilmesi ve kullanılmasını içeriyor. Bu alandaki eksikliğimizi de büyük oranda giderecek ve yerli, milli imkanlarla hava savunma sisteminin oluşumuna katkı sağlayacak bir proje" dedi.

"Afganistan'a ilave birlik gönderilecek"

Canikli, Afganistan'daki Türk birlikleri için, "Afganistan konusunda ilave bir muharip birlik bizim kaydırmamız söz konusu değil. Onun dışında danışman ve bu pozisyonda ilave katkılarımız olacak. Eğitici, danışman konusunda muharip olmayan personelimizin gönderilmesi söz konusu olacak. 100'e yakın ilave personel gönderilmesi... Ama bunlar muharip birlik değil" şeklinde konuştu.

"İdlib'de süreç hızlanacaktır"

Canikli, TSK'nın İdlib'de gözlem noktaları oluşturma sürecine dair, "Amacımız, orada huzurun, barışın sağlanması ve istikrarın getirilmesi. Bunu direkt silahla yapmadan önce diğer bütün yöntemleri de kullanıyoruz. O noktada gelinen aşama gayet tatmin edici. Gözlem noktalarının oluşturulması süreci bundan sonraki aşamada hızlanacaktır" ifadelerini kullandı.

"2 bin 304 terörist etkisiz hale getirildi"

Bakan Canikli ayrıca, 10 Ocak 2017'den bu yana 2 bin 304 bölücü teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi. Canikli şunları söyledi: "Bu gerçekten verilen mücadelenin ne kadar başarılı olduğunu gösteren en güzel sonuçlardan bir tanesi."

Bu haber toplam 4204 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim