• BIST 8708.17
  • Altın 2242.45
  • Dolar 32.332
  • Euro 35.1585
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C

Uluslararası E- Ticaret Zirvesi Antalya’da gerçekleştirilecek

Uluslararası E- Ticaret Zirvesi Antalya’da gerçekleştirilecek
Dünyanın e-ticaret merkezlerinden biri olma yolunda ilerleyen Türkiye, dijitalleşen dünyada da yerini sağlamlaştırmak için Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı himayelerinde PTT A.Ş.’nin ev sahipliğinde Uluslararası E-Ticaret Zirvesi düzenliyor.

Dünyanın e-ticaret merkezlerinden biri olma yolunda ilerleyen Türkiye, dijitalleşen dünyada da yerini sağlamlaştırmak için Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı himayelerinde PTT A.Ş.’nin ev sahipliğinde Uluslararası E-Ticaret Zirvesi düzenliyor.

20-21 Kasım tarihlerinde Antalya Belek Maxx Royal Otel’de gerçekleştirilecek zirvede 
e-ticaret ana ekseninde kargo, lojistik, posta ve ödeme sistemleri konuları konuşulacak.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın açılış konuşmaları ile başlayacak zirve programında, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi konuşmaları ile yer alacak.

Rusya, Katar, Bosna Hersek, Tunus, Çek Cumhuriyeti, Fas, Afganistan, Pakistan, Arnavutluk ülkelerin ilgili bakanları, 22 ülkenin Posta idaresinin üst düzey yöneticileri, Türkiye’nin kamu ve özel sektörünün üst düzey yöneticilerinin iştirak edeceği zirve, Türkiye Cumhuriyeti Başbakan Binali Yıldırım’ın kapanış konuşması ile tamamlanacak.

Türkiye’nin ve dünyanın e-ticaret ve dijital dönüşüm konusunda en önemli isimlerinin bir araya geldiği zirvede 4 panel ve 2 yuvarlak masa toplantısı gerçekleştirilecek.

Uluslararası E-Ticaret Konferansı’nda “E-Ticarette Kamu İlişkileri ve Regülasyon” başlıklı ilk panelinde e-ticaretteki yenilikçi politikalar ve söz konusu politikalara ilişkin düzenleyici çerçevenin yanı sıra uluslararası e-ticaret hukuku konuşulacak. Konferansın ikinci panelinde ise “E-Ticarette Kargo ve Lojistik” temasıyla e-ticarette lojistik modelleri, yeni trend anlayışı içinde tedarik zinciri yönetimi gibi konu başlıkları tartışılacak. Uluslararası E-Ticaret Konferansı’nın üçüncü paneli ise çevrimiçi ödeme çözümleri ve kapıda ödeme, güvenli alışveriş gibi konulara yoğunlaşan “E-Ticarette Uluslararası Ödeme Sistemleri” olacak. Zirvenin “E-Ticarette Başarılı Projeler” başlıklı son panelinde ise mobil uygulamaların ve internet ağının yaygınlaştırılması, e-ticaret teknolojilerinin geleceği gibi konuları irdelenirken ülkemizden ve dünyadan vaka analizleri yapılacak.

Zirve’nin ikinci günü “Postanın Dijital Dönüşümü ve E-Ticaret” başlıklı CEO’lar Yuvarlak Masa Toplantısı ile açılacak. PTT A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü, Dünya Posta Birliği İdari Konsey Başkanı Kenan Bozgeyik’in yanı sıra Katar’dan Kosova’ya, Fildişi Sahili’nden Tunus’a dünyanın dört yanından ülkelerin posta CEO’larının katılımıyla gerçekleşecek toplantıda posta idarelerinin dijital dönüşümde üstlendikleri rolün yanı sıra e-ticaretin bu süreçte kazandığı önem konuşulacak. Bu bağlamda posta idarelerinin e-ticareti mevcut işleyişlerine nasıl entegre edebilecekleri, bu alana yönelik hangi inovatif ürün ve hizmetleri kullanıma sunabilecekleri üzerinde durulacak.

Konferansın son bölümünde ise “Dijital Dünyada E-Ticaret” başlıklı Bakanlar Paneli gerçekleştirilecek. Panelde e-ticaret konusu fırsatlar ve zorluklar bazında değerlendirilirken elektronik ve mobil ticaret, sosyal medya, dijital dönüşüm, e-ticareti güçlendirmek için geliştirilecek strateji ve politikalar gibi çok sayıda başlık tartışılacak.

Bakanlar Paneli’ne ülkemizden Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi; yurt dışından ise Katar Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı Jassim Saif Ahmed Al Suliaiti, Bosna Hersek İletişim ve Ulaştırma Bakanı Ismir Jusko, Rusya Kitle İletişim Bakanı Nikolay Nikiforov, Afganistan İletişim ve Bilgi Teknolojileri Bakanı Shahzad Gul Aryobee, Çek Cumhuriyeti Sanayi ve Ticaret Bakan Yardımcısı Marek Ondrousek, Tunus Dijital Ekonomi ve İletişim Teknolojileri Bakanı Mohamed Anouar Maarouf, Pakistan Posta Hizmetleri Bakanı Molana Ameer Zaman, Arnavutluk Altyapı ve Enerji Bakan Yardımcısı Dorina Çinari ile Fas Sanayi, Yatırım, Ticaret ve Dijital Ekonomi Bakanlığı- Dış ticaretten sorumlu Devlet Bakanı Rakiya Eddarhem katılım gösterecek.

Bu haber toplam 3559 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim