• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 26 °C

iPhone'a çoklu kullanıcı desteği gelecek mi?

iPhone'a çoklu kullanıcı desteği gelecek mi?
Eğitim için kullanılan iPad modellerinde kullanılabilen 'Shared iPad' ileride iPhone ve iPad'ler için çoklu kullanıcı desteğine dönüşebileceği iddia edildi.

Çoklu kullanıcı desteği, birden fazla kullanıcının aynı cihazı kendi belge ve bilgileri ile kullanmasına olanak tanımaktadır. Google'ın ilk olarak tabletler için geliştirdiği çoklu kullanıcı desteği, akıllı telefonda birden fazla kullanıcı modu oluşturulabilmekte. Örneklendirecek olursak; sadece çocuğunuzun için çocuk modu oluşturabilir ve çocuğun erişebileceği içerikleri sınırlandırabilirsiniz. Yine iş hayatı ya da gündelik hayat için de kendinize özel kullanıcı modlar oluşturabilirsiniz.

Android tabanlı cihazların 2012’den beri kullandığı bu özellik henüz iPhone kullanıcılarına sunulmuş durumda değil. Apple’ın Ürün Pazarlama Başkan Yardımcısı Greg Joswiak, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen yeni iPad’in lansmanında çoklu kullanıcı desteği hakkında bazı açıklamalarda bulundu.

‘’Shared iPad’’ olarak adlandırılan özellik hakkında konuşan Joswiak, bu özellik sayesindeöğrencilerin sınıfta herhangi bir iPad'i alıp, kendi kullanıcı isimleri ile giriş yaparak kendi dosyalarını, ödevlerini kullanmalarına izin verebilecekleri bir uygulamanın sunulacağını belirtti. 

İleride bu özellik tüm genel kullanıcılara sunulacak mı bilemeyiz ancak şimdilik çoklu kullanıcı desteğinin farklı bir şekilde olsa da öğrenciler için sunulacak olması ileride bu özelliğin genel kullanıma açılabilmesi ya da gerçek bir çoklu moduna dönüşme olasılığını artırıyor. Android tarafında bu özellik pek ilgi görmese de bu konuda Apple’ın geri kalması kullanıcılar tarafından pek hoş karşılanmamakta.

Bu haber toplam 1957 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim