• BIST 9457.07
  • Altın 2497.709
  • Dolar 32.5927
  • Euro 34.8193
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

Huawei P20 Pro'daki 3 kamera ne işe yarıyor?

Huawei P20 Pro'daki 3 kamera ne işe yarıyor?
Geçtiğimiz günlerde tanıtılan Huawei P20 Pro arka yüzünde 3 farklı kameraya sahip. Bu 3 kameranın ne işe yaradığını bu yazımızda göz atıyoruz.

Çinli teknoloji firması Huawei, 27 Mart 2018 tarihinde Paris'te düzenlenen bir etkinlikle yeni akıllı telefon ailesi P20 modellerini tanıttı.Bu modeller içinde yer alan P20 Pro, arka yüzünde 3 kamerası bulunan dünyanın ilk cep telefonu oldu. Bunlardan biri 40 Megapiksel, diğeri 20 Megapiksel ve üçüncü kamera ise 8 Megapiksel çözünürlük sunuyor. Kamera objektifleri ünlü Alman firma Leica tarafından üretildi. Şimdi kameralara tek tek bakalım:

40 Megapiksel kamera

Öncelikle 40 Megapiksel olan kamera ana kamera olarak kullanılıyor. Normalde kamera uygulaması çalıştırıldığında bu ana kamera kullanılıyor. Bu kameranın diyafram açıklığı ise f1.8. Teknik veriler içinde RGB kamera olarak gösterilen bu kamera ana görüntü kaynağı olarak kullanılıyor. Yani güzel fotoğrafların en büyük sorumlu bu kamera. Ancak bütün iş onunla bitmiyor. 

8 Megapiksel kamera

Bu kamera telefoto olarak kullanılan kamera. Görüntüye zoom girmek gerektiğinde 3X optik zoom imkanı sunan bu kameranın diyafram değeri ise f2.4.

20 Megapiksel kamera

Üçüncü kamera ise siyah beyaz desteği renk desteğine sahip ve diyafram açıklığı ise f1.6.    

Bu üç kamera eş zamanlı ve karmaşık teknolojilerle birlikte çalışarak mükemmel fotoğraflar çekilmesini sağlıyor. Huawei P20 Pro, bu 3 kamerayı kullanarak 4 farklı otomatik netlik sistemine olanak tanıyor. Bunlar sırasıyla; lazer odaklama, derin odaklama, faz algılama odaklama ve kontrast odaklama. Bu dört farklı odaklama yöntemi otomatik olarak telefon tarafından seçiliyor ve duruma, yere, ışık miktarına ve konuya göre en iyi netliğin yapılmasını sağlıyor. 

Tüm bu teknolojilere ek olarak Huawei P20 yapay zeka destekli Kirin 970 işlemciye sahip. Huawei'nin iddiasına göre bu yapay zeka destekli işlemci telefonun daha iyi fotoğraf çekmesine yardımcı oluyor ve en iyi sahnelerin doğru değerlerle fotoğraflanması konusunda yardımcı oluyor.

Huawei'nin bu iddialarının doğru olduğunu söylemek mümkün. Çünkü P20 Pro yapılan testlerde en yüksek puanları almayı başardı. Hatta sektörün önemli test sitelerinden olan DxOMark, bu akıllı telefonu 109 puan verdi. Bu rakam bir akıllı telefon kamerasının aldığı en yüksek puan olarak kayıtlara geçti.  

Bu haber toplam 1895 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim