• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C

Youtube reklam sürelerini kısaltıyor

Youtube reklam sürelerini kısaltıyor
Bilinmeyen bir sebeple çökme yaşayan Youtube, reklam politikasını değiştirmeye karar verdi.

Youtube, reklam politikasını değiştiriyor. Reklam oynatma süresi 30 saniyeye kadar çıkan platformda artık ‘TrueView for Reach’ ismi verilen kısa ve geçilebilir reklamlar yer alacak. 

İzlemeden geçilebilecek

TrueView reklam formatı, YouTube kullanıcılarının daha kısa süren reklamları izlemeden geçmelerine olanak tanıyacak. Habertürk'ün haberine göre, YouTube ayrıca mevcut en az 30 saniyelik olan TrueView in Stream reklamlarına da yenilikler getiriyor. Videolar başlamadan önce çıkan bu reklamlarda, reklam verenler artık kullanıcılar bu reklamların en az 30 saniyesini izlerlerse ödeme yapacaklar.

Bu kullanıcılar adına olumlu bir haber olsada tüm geçilemeyen reklamların kaldırılacağı anlamına gelmemekte. Hala 15 ya da 20 saniyelik reklamlar bulunacak. İlk 5 saniyesini izlemeden geçemediğimiz reklamları da artık daha fazla görebiliriz. 

Yeni reklam formatı, YouTube'un 6 saniyeden sonra geçilebilir reklamlarına farklı bir alternatif olacak. YouTube, reklam verenlerin marka bilinirliğini 6 saniye içerisinde artırmanın yollarını çok iyi şekilde keşfettiklerini, artık daha kısa ve etkileyici reklamlar yapabileceklerini belirttiler.

Bunu yeni bir çağın başlangıcı olarak adlandıran Youtube, yeni sistem ile daha hızlı ve kullanışlı bir ortam oluşturacağını düşünüyor.

Kısa zamanda tüm mesajlar verilebilecek

İsteyen markalar, 6 saniye uzunluğunda ve 5. saniyede geçilebilir 'TrueView for Reach' reklamları oluşturabilecekler. Bu sayede, markanın reklamda izleyiciye vermek istediği tüm mesajları verdiğinden emin olunacak.

Bu haber toplam 1817 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim