• BIST 9678.33
  • Altın 2504.672
  • Dolar 32.5831
  • Euro 34.8411
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C

Spotify mobilin ücretsiz versiyonu güncelleniyor

Spotify mobilin ücretsiz versiyonu güncelleniyor
Dünya genelinde tüm iOS ve Android kullanıcılarına sunulacak olan, yeni mobil tasarıma sahip Spotify’ın ücretsiz versiyonu (Free on Spotify) birçok yeni özellik sunuyor.

Dijital müzik platformu Spotify kullanıcıların müziği çok daha kişiselleştirilmiş şekilde keşfetmelerine ve sevdikleri müzikleri dinlemelerine olanak sağlayan geliştirilmiş yeni ücretsiz versiyonunu kullanıma sunuyor.

Seç-Dinle Çalma Listeleri

Spotify tüm kullanıcıların hem yeni sanatçıları keşfetmeleri hem de daha önce beğendikleri şarkılara dönebilmeleri için müzik dinleme deneyimlerde onlara daha fazla kontrol imkanı sunuyor. Kullanıcılar bundan böyle, 15 seç-dinle çalma listesi içerisinden herhangi bir şarkıyı seçip dinleyebilecek - artık şarkıları atlamak ya da sevilen şarkıların gelmesi için shuffle’ı beklemek yok. Her kullanıcının kişisel müzik zevkine dayanarak sunulan seç-dinle çalma listeleri kullanıcıların kendisine özel olacak ve RapCaviar ile Viva Latino’dan Ultimate Indie ile Alternative R&B’ye kadar Spotify tarafından hazırlanan çalma listelerini içerebildiği gibi, Discover Weekly, Release Radar ve Daily Mix gibi kişiselleştirilmiş çalma listelerinden de oluşacak.

Kişiye özel

Spotify’ın ücretsiz versiyonunda, kullanıcıların sevdikleri şarkılara ulaşmaları ve kişiselleştirilmiş yeni müzikler keşfetmeleri daha kolay hale geliyor. Spotify, kullanıcılar platforma girdiklerinde en sevdikleri sanatçıları sorarak kullanıcıların müzik zevklerine uygun Daily Mix gibi kişiselleştirilmiş çalma listeleri sunacak. Söz konusu yeni çalma listelerine Ana Ekran’dan kolayca ulaşılabilecek ve kullanıcıların dinleme alışkanlıklarına göre sık sık güncellenecek.

Kullanıcılar, müzik dinlerken hangi şarkı ve sanatçıları sevdiklerini BEĞEN (ya da GİZLE ) ikonlarıyla belirleyebilecek. Kullanıcıların sevdikleri şarkıları Favorileri çalma listesine kaydetmek için BEĞEN ikonuna, dinlemek istemediği şarkıları gizlemek için ise GİZLE ikonuna tıklamaları yeterli. Şarkı önerileri kullanıcılar dinlemeye devam ettikçe ve tercihlerini belirttikçe gelişecek.

İster sabah sporuna eşlik etsin ister hafta sonu partisine, çalma listeleri ruh halini belirlemekte büyük önem taşıyor. Artık, Spotify üzerinden çalma listesi oluşturmak ya da düzenlemek de çok daha kolay. Kullanıcıların sadece çalma listesine bir isim vermeleri, platform üzerinden istedikleri şarkıları aramaları, önizleme yapmaları ve çalma listesine eklemeleri yeterli. Şarkılar kaydedildikçe, Spotify kullanıcının beğeneceğini düşündüğü yeni şarkılar önermeye devam edecek.

Data Saver ile daha az mobil veri kullanacak

Spotify, müziğin tüm pazarlarda herkes için ulaşılabilir olması gerektiğine ve bir şarkıya duyulan sevginin dünya genelinde kültürleri birleştirdiğine inanıyor. Ancak dünya genelinde Spotify’ın ücretsiz versiyonunu kullanan müzikseverlerin pek çoğu, mobil veri kullanımının hacminden dolayı diledikleri zaman müzik dinleme zevkini yaşayamıyor. Spotify bu nedenle, müzik dinlerken daha az mobil veri kullanımı sağlamak üzere müzik dinleme deneyimini optimize eden bir özellik olan Data Saver’ı tasarladı.

Spotify'ın ücretsiz mobil sürümü iOS ve Android platformları için gelecek haftalarda tüm dünya çapındaki kullanıcılara sunulacak.

Bu haber toplam 1122 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim