• BIST 9079.97
  • Altın 2307.885
  • Dolar 32.316
  • Euro 35.0335
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

Android P Beta olarak geldi

Android P Beta olarak geldi
Google'ın yeni işletim sistemi Android P ilk Beta sürümü, ABD'nin San Francisco şehrinde düzenlenen I/O 2018 etkinliğinde tanıtıldı.

Teknoloji devi Google'ın Android'in yeni sürümü olan P, resmi olarak tanıtılmıştı. Bugün yapılan açıklama ile bazı marka ve modeller için ilk Beta sürümü kullanıma sunuldu. Google'dan Dave Burke tarafından işletim sisteminin çekirdeğindeki yapay zekaya ilk adım olarak lanse ettiği Android P, şirket tarafından Zeka, Sadelik ve Dijital İyi Hissetme kelimeleriyle anlatılıyor.

Yeni işletim sistemi Zeka tarafında önemli yenilikler getiriyor. DeepMind firması ile işbirliği yapan Google, yeni bir pil teknolojisine sahip olacak. Pil ömrünü maksimuma çıkaran bu yeni teknoloji uygulamaların rutin enerji kulanım periyodlarını öngörüyor. Bu sayede pil ömrü de artırılıyor. Ayrıca yapay zeka işletim sisteminin diğer birimlerinde de kullanılıyor.

Sadelik tarafında ise bazı kontrol ve ayarlar daha basit hale getirilmiş. Birçok özelliğin daha basit hale getirildiği yeni tasarım anlayışında kullanıcılara daha rahat bir deneyim vaad ediliyor.

Dijital İyi Hissetme ise işletim sisteminin en büyük özelliklerinden birisi. Bu başlık altında yüzlerce farklı düzenleme ve yenilik getirildiği firma tarafından açıklandı. Bunların tamamı etkinlik sırasında duyurulmasa da Android P'nin birçok yenilikle geleceği en büyük alan burası olacak.

Android P Beta sürümü duyuruldu

Google, Android P'nin Beta sürümünü de duyurdu ve bazı markaların amiral gemileri için kullanıma sundu. Etkinlikte Android P'nin Beta sürümünü alacak telefonların isimleri de açıklandı. İlk etapta Essential Phone, Google Pixel 2, Google Pixel 2 XL, Google Pixel, Google Pixel XL, Nokia 7 plus, Oppo R15 Pro, Sony Xperia XZ2, Vivo X21UD, Vivo X21, Xiaomi Mi Mix 2S bu güncellemeyi alacak. Samsung ya da Huawei gibi markalar listede yer almasa da önümüzdeki günlerde bu markaların bazı modellerin de Android P desteği sunması bekleniyor.

Bu haber toplam 1710 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim