• BIST 9079.97
  • Altın 2299.857
  • Dolar 32.3206
  • Euro 35.0966
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Otomatik telefon aramasına rekor ceza

Otomatik telefon aramasına rekor ceza
ABD'de bir satıcı 96 milyondan fazla otomatik telefon araması yaptığı için 120 milyon dolar tutarında ceza aldı.

BBC Türkçe'nin haberine göre ABD'nin Miami kentinde satış temsilcisi olarak çalışan Adrian Abramovich, habersiz kişilere robot aramalarla tatil paketleri ve devre mülk satmaya çalışmakla suçlanıyor. 120 milyon dolarlık ceza ABD Federal İletişim Komisyonu'nun (FCC) bugüne kadar verdiği en yüksek ceza.

Abramovich "dolandırıcılık ya da zarar verme" niyeti olmadığını söyledi. Ancak FCC başkanı Ajit Pai satıcının savunmasının "pek de ikna edici olmadığını" açıkladı. Pai, "Abramovich 2016'da üç aylık bir dönemde 96,758,223 otomatik aramadan sorumlu olduğunu ya da bu robot aramaların aranan kişilerin izni dışında yapıldığını da yadsımıyor" dedi.

FCC Abramovich'in telefon numarasını gizleyerek insanları yerel bir numaradan arandıklarına inandırdığını söyledi. Bu ABD yasalarının ihlali anlamına geliyor. Telefon aramalarında kayıt edilmiş bir mesajla arananlara TripAdvisor ya da Hilton gibi iyi bilinmiş markalardan "çok özel" bir tatil ve seyahat fırsatı sunuluyor.

Daha sonra arama canlı bir operatöre yönlendiriliyor ve aranan kişiye tatil ya da devre mülk satılmaya çalışılıyor. FCC cezayı 2017 yılında vermişti. Ancak Abramovich kararı temyize götürerek cezasının azaltılmasını talep etti. Pai bunun "en büyük yasadışı otomatik arama tertibi" olduğunu söyledi ve cezanın buna uygun olduğunu ekledi. Pai "Bu tür otomatik aramalardan memnun olan tek bir Amerikalıyla karşılaşmadım. Kararımız güçlü ve açık bir meaj veriyor: FCC otomatik arama kurallarını ihlal eden herkese karşı aktif polislik yapacaktır" dedi.

Bu haber toplam 1656 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim