• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

Apple tvOS 12 tanıtıldı

Apple tvOS 12 tanıtıldı
Apple'ın WWDC etkinliğinde tanıttığı bir diğer işletim sistemi güncellemesi ise tvos 12 oldu. Yeni güncelleme ile Apple TV cihazları daha fazla özellik sunuyor.

Dünyanın en büyük teknoloji firmaları arasında yer alan Apple, Worldwide Developers Conference ya da kısa adıyla WWDC etkinliğinde birçok yeni işletim sistemi güncellemesini tanıttı. iOS 12, MacOS Mojave 10.14 bunlar arasında yer alıyor. Firmanın etkinlikte duyurduğu bir diğer yeni güncelleme ile Apple TV tarafından geldi. tvOS 12'yi duyuran Apple, bir dizi yeni özellik ve fonksiyonu kullanıma sunuyor.

tvOS 12 özellikleri

Yeni işletim sisteminin getirdiği en önemli yenilik Apple TV 4K cihazının artık Dolby Atmos ses desteği sunması oldu. Bir süredir cep telefonu üreticileri tarafından sunulan bu özellik çok daha kaliteli ve çevresel ses efekti alınmasını sağlıyor. Etkinlikte açıklamalarda bulunan Apple yetkilisi, Apple TV 4K'nın hem Dolby Atmos hem de Dolby Vision desteği sunacağını belirtti.

Dolby Atmos desteği geldi

Sonbahar aylarında kullanıma sunulması beklenen tvOS 12 ile beraber iTunes'ta yer alan 4K HDR film, dizi ve programlar Dolby Atmos desteği sunacak. Apple bu yeni özellik için ek bir ücret talep etmeyecek. Ancak bu deneyimin daha iyi yaşanması için bu teknolojiyi destekleyen bir ses sistemine sahip olunması gerekiyor.

Bir diğer geliştirme ise iOS 12 ile entegrasyon oldu. iPad ve iPhone cihazlarında iOS 12'yi kullananlar Apple TV'ye şifrelerini otomatik olarak doldurarak giriş yapabilecek. Ayrıca Appe TV Remote, iPhone ya da iPad Denetim Merkezi'ne eklenecek ve bu sayede Apple TV için gerekli kontroller daha hızlı yapılabilecek.

Uzaydan wallpaper desteği!

Ne kadar büyük bir yenilik olduğu tartışılır ama Apple TV kullanıcıları artık Uluslararası Uzay İstasyonu Ulusal Laboratuvarı ve Uzayda Bilimin Gelişmesi Merkezi (CASS) ile işbirliği yapan sonucunda, NASA astronotları tarafından uzaydan çekilmiş yepyeni görüntüleri Apple TV cihazlarında ekran koruyucu olarak kullanabilecek.

tvOS 12 ne zaman kullanıma sunulacak?

Yeni Apple TV 4K işletim sistemi kısa bir süre sonra Beta sürümü olarak kullanıma sunulacak. Yeni sürümün herkese ulaşması ise Eylül ayından itibaren gerçekleşecek.

Bu haber toplam 2313 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim