• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C

Apple kripto para madenciliğini yasakladı

Apple kripto para madenciliğini yasakladı
ABD merkezli teknoloji firması Apple, iPhone ve iPad modellerinde kripto para madenciliğinin yapılmasını engelledi.

Son yılların popüler trendi olan kripto paralar her yaştan ve her kresimden kullanıcının ilgisini çekmeye devam ediyor. Bazı geliştiriciler de bu trendi yakalamak için uygulama ya da siteler üzerinde kripto madenciliği yapıyor. Bazı durumlarda kullanıcının haberi olmadan yıpalan bu uygulamaya karşı Apple yeni bir sınırlama getirdi.

Geliştiricileri ilgilendiren yeni yönergelerle kripto para madenciliğine sınırlamalar getiren Apple, bu konuda kesin yasaklar koydu. iPhone ya da iPad'in işlemci gücünü uygulamaya yerleştirilen bazı kodlarla kullanmak isteyen geliştiricileri ağır yaptırımlar bekliyor. bu tarz geliştirmeler yapanların (ki buna bulut madenciliği adı veriliyor) uygulamalarının yasaklanması ve engellenmeleri gündemde. Yani iOS için uygulama geliştirenler uygulamalarına arka planda kripto para madenciliği yaptıran kodlar ekleyemeyecek. Bunlar fark edildiğinde de ciddi yaptırımlarla karşı karşıya kalacaklar.  

Teknoloji firmalarının kripto paralar konusundaki ilk adımı bu değil. Daha önce de Facebook, Microsoft ve Google gibi devler kripto para reklamlarını engellediklerini açıklamıştı. Kripto ya da dijital paralar belli bir merkezi otoriteye bağlı olmadıkları için bağımsız bir yapıya sahip. Ancak bu bağımsızlık beraberinde hacklanme, siber saldırı ve yasadışı işlerde kullanım gibi dezavantajlar getiriyor. Bu konulara bulaşmak istemeyen teknoloji firmaları bu tarz platformlardan uzak durdukları gibi arka planlarını bilmedikleri dijital paralar konusunda mesafeli duruyorlar.

Bu haber toplam 3112 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim