• BIST 9797.08
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C

Veri aktarımı SD Express ile coşacak

Veri aktarımı SD Express ile coşacak
SD Association tarafından yapılan açıklamaya göre yeni nesil SD Express standardı duyuruldu. SD Express kartlar saniyede 985 MB veri aktarabilecek.

Teknolojinin ilerlediği alanlardan biri de bellek kartları. Her geçen gün daha da hızlanan bellek kartları ile ilgili en yeni duyuru SD bellek türünün standartlarını belirleyen SD Association'dan geldi. Kurumdan yapılan açıklamaya göre yeni bellek kartı standardı SD Express tanıtıldı. Bu bellek standardı NVMe protokolü ile birlikte PCIe 3.0 arayüzü desteği sunacak ve mevcut UHS-II ve UHS-III SD kartlara göre çok daha hızlı olacak.

Günümüzde kullanılan en hızlı SD kartları bile en fazla saniyede 624 Mbyte veri aktarım hızına sahip. Yeni standart sayesinde en yüksek hız limiti saniyede 985 Mbyte'e çıkıyor. Bu yeni standart büyük boyuttaki verileri çok daha hızlı aktarmayı sağladığı gibi gerçek zamanlı işlemeye de imkan tanıyacak. Bu sayede özellikle büyük dosyaların gerçek zamanlı işlenmesine ihtiyaç duyan sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik oyunları için istenen hız sağlanmış oluyor. SD Express aynı zamanda çok daha az güç tükettiği için özellikle pille çalışan cihazlarda önemli avantaj sunacak.

Geriye doğru uyumlu bir standart olan SD Express, eski nesil cihazlarda da çalışabilecek. Ancak bu yeni nesil kartı eski nesil bir cihaza taktığınızda hızı UHS-I bellek kartı seviyesinde olacak. Yeni nesil SD Express standardına sahip bellek kartlarının üzerinde EX I işareti yer alacak ve kullanıcılar kartın hızını buradan anlayacak. İlk etapta SDUC, SDXC ve SDHC bellek kartı olarak çıkacak olan SD Express, ilerleyen aylarda microSD fortamında da karşımızda olacak.

İlk etapta ağırlıklı olarak profesyonellerin işine yarayacak olan bu kartların birkaç yıl içinde son kullanıcıya hitap edecek seviyeye gelmesi bekleniyor.

Bu haber toplam 2784 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim