• BIST 8725.28
  • Altın 2240.17
  • Dolar 32.3354
  • Euro 35.1415
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C

Huawei GPU Turbo güncellemesi dağıtılıyor

Huawei GPU Turbo güncellemesi dağıtılıyor
HUAWEI, akıllı telefonların, özellikle 3D oyunlar gibi yüksek grafik işlem kapasitesi gerektiren uygulamaları çok daha hızlı, stabil ve daha az enerjiyle çalıştırmalarını sağlayacak GPU Turbo güncellemesinin takvimini duyurdu.

HUAWEI’nin birçok modeline EMUI güncellemesi olarak gelecek GPU Turbo  grafik işlem altyapısı, kullanıcıların cihazlarında çok daha iyi bir  grafik performansı deneyimlemelerini sağlayacak.

Günümüzde mobil cihaz pazarı, gelişmiş oyunlar, sanal gerçeklik ve  artırılmış gerçeklik, çok yüksek grafik gücü isteyen uygulamalar için  yeterince güçlü GPU üretememe sorunu ile karşı karşıya. Bu sorunu ele  alan HUAWEI mühendisleri, daha akıllıca tasarlanmış yazılım  altyapıları ile grafik işlem süreçlerinde yaşanan darboğazların ve  performans düşüren sistem işlevlerinin daha zekice yönetilmesini  sağlayacak bir yol buldular. Yazılımsal ve donanımsal sistem  kaynaklarının daha etkin kullanılarak performansın artırılmasını  hedefleyen bu yeni grafik işleme altyapısına HUAWEI mühendisleri GPU Turbo adını verdiler.

HUAWEI Mate ve P20 serisi ile güncellemelere başlanacak bu altyapı  sayesinde grafik işleme performansı yüzde 60’lara kadar artarken, güç  tüketimi ise yüzde 30’lar seviyesinde azalıyor. Bu durum,  kullanıcıların oyun veya sanal gerçeklik uygulamalarının kullanım  sıklığını da değiştirecek gibi görünüyor, çünkü bu uygulamalar aynı  zamanda yüksek güç tüketimleri ile de biliniyor.

GPU Turbo güncellemesinin tarihi, özellikle mobil oyun pazarının  hızla yükseldiği bir döneme denk geldiğinden kullanıcılara farklı bir  avantaj da sağlıyor. IDC araştırmalarına göre 2017 yılında mobil  platformlarda oyunlara yapılan harcama, PC oyunlarına göre 2 kat, oyun  konsollarına göre 4 kat daha fazlaydı. Oyun, mobil ve espor  alanlarında pazar araştırma şirketi Newzoo’nun raporlarına göre 2017  yılında 108,9 milyar dolarlık dijital oyun pazarının yüzde 42’sini, 46,1 milyar dolarlık ciro ile mobil oyunlar oluşturuyor. Bu rakamlar,  mobil oyunların cirosal oranının 2016 yılına göre yüzde 19 arttığını  gösteriyor.

Mobil oyun performansı haricinde GPU Turbo güncellemesi, HUAWEI  cihazlar için yenilikçi bir EMUI deneyimi de sunacak. Performans  artışı yalnızca mobil oyunlarda değil, sanal gerçeklik ve arttırılmış  gerçeklik uygulamalarında da hissedilecek. Bu tarz uygulamaların  görece daha orta seviye donanıma sahip cihazlarda da rahatlıkla  çalıştırılabilecek olması veya donanımsal açıdan daha yüksek seviyeli  cihazlarda çok daha üstün performans alınabilecek olması  sanal eğitim  sınıfları, sanal e-ticaret, uzaktan tıbbi tanı ve benzeri konuların  kullanıcılar açısından çok daha hızlı kabul görmesine neden  olabilecek. GPU Turbo güncellemesi, grafiksel olarak zorlayıcı her  uygulamaların mümkün olduğunca sorunsuz çalışmasını sağlayacak.

Bu haber toplam 3000 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim