• BIST 9827.45
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C

PlayStation kullanıcılarına zam şoku!

PlayStation kullanıcılarına zam şoku!
Kur güncellemesi sonucunda PS Store üzerinden birçok oyuna zam geldi sevgili oyun severler.

Türkiye'de oyun oynamak artık neredeyse imkansız bir hal almaya başladı desek yalan olmazdı sanırım. Kur güncellemesi sonucunda PS Store üzerinden birçok oyuna zam geldi sevgili oyun severler. 

Genel olarak fiyat listesine baktığımız zaman 399 TL'den aşağı bir oyun bulmak neredeyse imkansız. Özellikle yeni çıkacak oyunların fiyatları 900 TL'lere kadar uzanmakta. Evet 900 TL! Bu fiyatlandırmalar tabii ki de üstün sürümler için geçerli. 

Örnekleme ile devam edecek olursak; Insomniac Games tarafından PlayStation 4'e özel olarak geliştirilen Marvel's Spider-Man'in çıkışının üzerinden henüz 2 hafta geçmesine rağmen oyuna yapılan zam 299 TL'den 469 TL oldu. Marvel's Spider-Man, çıkış yaptığı ilk üç günde God of War'un rekorunu kırarak 3.3 milyon adet satış ile en hızlı satan PS4 özel oyunu olmuştu.

7 Eylül tarihinde çıkan oyuna gösterilen büyük ilgi, ülkemizdeki fiyatlarına olumsuz olarak yansıdı. Bu konuda yetkililer henüz resmi bir açıklama yapmış değil. 

Endonezya'da 280 TL'ye satılan oyunun ABD satış fiyatı ise 377 TL'ye denk geliyor. Yakın zamanda çıkacak olan Red Dead Redemption 2, diğer ülkelere göre en ucuz Türkiye'de satışa sunuluyor. Ön sipariş fiyatı 299 TL olarak belirlenen oyunun ABD fiyatı 377 TL. Ancak merak etmeyin, oyun çıkışını gerçekleştirir gerçekleştirmez ona da büyük bir zam gelecektir muhakkak. 

Oyunlar sadece bununla da sınırlı değil. Resident Evil 2 Remake, Devil May Cry 5 ve Sekiro: Shadow Die Twice gibi merakla beklenen oyunlara da fiyat güncellemesi getirilmiş durumda. Bu durum karşısında oyuncular PlayStation Forum üzerinden konu hakkında şikayetlerini dile getirmeye başladılar bile.

Bu yükselişi baz alarak oldukça rahat bir şekilde söyleyebilirim ki: Türkiye'de konsol oyunu satışları bugünden itibaren bitmiştir! Herkese hayırlı uğurlu olsun sevgili Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları.

Bu haber toplam 13732 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim