• BIST 9548.09
  • Altın 2494.418
  • Dolar 32.4867
  • Euro 34.537
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 17 °C

Yapay zeka teknolojisine tarihi yatırım

Yapay zeka teknolojisine tarihi yatırım
McDonald’s, yapay zekâ teknolojisiyle algoritmik güdümlü çözümler ve kişiselleştirilmiş deneyimler sunan Dynamic Yield şirketini satın aldığını duyurdu.

Henüz resmi kaynaklar üzerinden bir açıklama yapılmasa da kulislerde bu yatırım için 300 milyon dolarlık bir anlaşma yapıldığından bahsediliyor. Dünyanın en büyük fast-food zincirlerinden biri olan McDonald’s bu hamlesiyle tarihinin en büyük ikinci yatırımına imza atarken, yapay zeka teknolojisi de gündelik hayatımıza temas edeceği yeni bir kanal bulmuş oluyor.

Dynamic Yield nedir?

McDonald’s ve yaptığı bu teknolojik yatırım hakkındaki detaylar ortaya çıktıktan, sektördeki birçok kişinin aklında aynı sorular belirdi; Dynamic Yield kimdir, kimlerdendir, ne iş yapar, bu yatırımın amacı ne? İşte bu soruların cevapları ‘vizyon’ bakımından ülkemizi ve teknolojik dönüşümü hedefleyen şirketlerimizi yakından ilgilendiriyor. Dynamic Yield, İsrail’in teknolojik dönüşüm ve teşvik politikalarının bir meyvesi. Şirket, küçük bir girişim olarak Tel Aviv’de kuruluyor ve ekonomik olarak kendi ayakları üzerinde durabilecek güce geldikten sonra, kısa sürede büyük bir gelişim göstererek dünyaya açılıyor. Uzmanlık alanları, ‘’kişiselleştirilmiş çevrimiçi deneyim’’ olarak tanımlanan teknolojiler. Yapay zeka desteğiyle geliştirdikleri sistemleri, sektörel entegrasyon süreçleriyle hayata geçiriyorlar. Hizmet verdikleri başlıca alanlar da e-ticaret, seyahat, finans ve medya. Şimdiye kadar çözüm ortağı oldukları birçok global marka bulunuyor. Lacoste, Sephora ve IKEA da bu markalar arasında ilk dikkat çekenler.

McDonald’s yapay zekadan nasıl faydalanacak?

McDonald’s, bu teknolojik atılımla birlikte müşterilerine yapay zekâ destekli dijital menü hizmeti sunmayı amaçlıyor. 2018’de birçok ABD eyaletinde test edilen taslak sistem, 2019 yılı itibarıyla geliştirilerek dünya genelinde aktif hale gelecek. Günlük olarak ürün reytinglerinin takip edilmesi, restoran trafiğinin kontrolü, lokasyon bazlı hava durumu bildirimleri ve müşterilere özel seçenekler sunulması gibi konularda farklı çalışmalar yapılması gündemde. Aynı zamanda bu sistemle müşterilerin dijital platformlardaki sipariş bilgileri de kayıt altına alınarak kişiye özel seçenekler sunulması sağlanacak.

 

Bu haber toplam 2531 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim