• BIST 9079.97
  • Altın 2323.809
  • Dolar 32.3608
  • Euro 34.9399
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Ford'dan kendi kendine duran market arabası

Ford'dan kendi kendine duran market arabası
Önemli otomobil üreticilerinden biri olan Ford otomobillerinde yer alan çarpışma önleyici sistemini alışveriş arabasına entegre ettiğini duyurdu.

Ford, alışveriş merkezlerinde kullanılan alışveriş arabalarının müşterilere, raflara ve otoparktaki otomobillere çarparak zarar vermesini önlemek amacıyla kendini frenleyebilen bir araba geliştirdiğini açıkladı.

Ford kendini durdurabilen alışveriş arabasını duyurdu!

Ford yeni geliştirdiği alışveriş arabası ile artık süpermarketlerde istenmeyen kazaların önüne geçileceğinin müjdesini verdi. Firmanın otomobillerinde kullanıcılarına sunduğu, çarpışma önleyici sistemi Pre-Collision Assist'in benzerini, geliştirdiği alışveriş arabasına entegre ettiğini açıkladı. Aracın üzerine yerleştirilen sensörler sayesinde araba engelleri algıladığı an kendini otomatik olarak durdurabiliyor. Özellikle çocukların süpermarketlerde raflara ve diğer müşterilere alışveriş arabasını çarpmasını engellemek amacıyla geliştirilen bu yeni alışveriş arabası, oldukça fütüristik bir görünüme sahip. Araç üzerinde engelleri algılayarak otomatik olarak yavaşlamayı sağlayan sensörler yer alıyor.

Otomotiv sektöründe yenilikçi tasarımlara her zaman önem veren Ford, otomobillerinde yer verdiği teknolojilerini günlük hayata entegre etmeyi amaçlamış gibi görünüyor. Firma daha öncede gürültü engelleyici köpek kulübesi projesiyle dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştı. Bu yeni projesi ile özellikle alışveriş merkezlerinin otoparklarında eğimli bölgelerde kendi haline bırakılan alışveriş arabalarının otomobillere çarpmasının önüne geçilmesini sağlayacak bu gelişme ile Ford bundan sonra geliştireceği ve günlük yaşama entegre edeceği projelerinin artabileceğinin de sinyallerini vermiş oldu.

Alışveriş arabası ne zaman kullanıma sunulacak?

Ford otomobillerinde kullandığı Pre-Collision Assist sistemini yeni geliştirdiği alışveriş arabası ile teknoloji dünyasına tanıtarak bu sistemin otomobil kullanıcıları açısından aslında ne kadar önemli olduğunu vurgulamak istiyor. Firma tarafından şu an için prototip olarak üretilen ve kendini otomatik olarak durdurabilen alışveriş arabası modelinin seri üretim süreci ve piyasaya ne zaman sunulacağı hakkında herhangi bir bilgi paylaşılmazken, firmanın ilerleyen zamanlarda karşımıza çok farklı teknolojik ürünler ile çıkabileceği düşünülüyor.

Bu haber toplam 3808 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim