• BIST 9524.59
  • Altın 2506.267
  • Dolar 32.5562
  • Euro 34.2586
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C

WhatsApp konuşmaları saklanacak

WhatsApp konuşmaları saklanacak
Android'deki WhatsApp kullanıcıları, yapılan duyuruya göre mesajlarını çok yakında Google Drive'a yedekleyebilecekler.

Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ı Android'de kullananlar, yeni duyurulan bir entegrasyon sayesinde gönderip aldıkları mesajları, fotoğrafları, sesli mesajları ve videoları Google Drive hesabına bağlanıp yedekleme imkanına sahip olacak. Verilerin günlük, haftalık veya aylık olarak otomatik biçimde yedeklenmesi, kullanıcı tarafından seçilebilecek. Dileyen kullanıcılar, videoları yedeklemenin dışında bırakabilecekler. Firma, gizlilik konusunda hassas kullanıcılara kişisel reklamlar için kullanıcı verilerinden faydalanmayacağını söylüyor.

Google Drive, Google tarafından geliştirilen Android'in "doğal" depolama hizmeti olduğundan WhatsApp'ın bu hizmeti seçmesi şaşırtıcı değil. Ancak WhatsApp'ın yedekleme için ana şirketi Facebook'un altyapısını kullanmamış olması, ilginç bir detay.

Android'deki WhatsApp, bu yenilikle birlikte iOS'un WhatsApp'ına yakınlaşmış olacak. WhatsApp, iPhone'da yedekleme için Apple'ın iCloud bulut depolama hizmetini kullanıyordu. Android'in yeni yedekleme işlevi, önümüzdeki aylarda ortaya çıkacak ve sunulduğunda, Ayarlar bölümünde görünecek.

WhatsApp'a işaretli mesaj özelliği geldi

Anlık mesajlaşmada en çok kullanılan uygulamalardan biri olan WhatsApp'a yeni bir özellik geldi. 

Anlık mesajlaşmada en çok kullanılan uygulamalardan biri olan WhatsApp'a yeni bir özellik geldi. Yeni güncelleme ile birlikte kullanıcıların önemli sohbetlerini 'yıldızlayarak' kolayca ulaşabilme imkanı sağlandı.

WhatsApp, yeni güncellemesi ile birlikte uygulamaya bir kolaylık daha ekledi. 'İşaretli mesaj' özelliği eklenen uygulamada artık sohbetlerinizdeki önemli konuşmaları 'yıldızlayarak' kolayca ulaşabileceksiniz. Dün gelen güncelleme ile yeni özeliği kavuşan WhatsApp, sizin için önemli olan konuşmaları artık kolay ulaşabileceğiniz bir alanda saklayacak.

Yeni özellik nasıl kullanılacak?

WhatsApp'taki yeni özelliği kullanabilmek de oldukça pratik. Bunun için önce konuşma yaptığınız arkadaşınızla olan sohbet ekranını açmanız gerekiyor. Daha sonra konuşma ekranında yıldızlamak istediğiniz herhangi bir mesajın üzerinde bir süre dokunmanız gerekiyor. Daha sonra işaretlediğiniz konuşma metni, sizin için saklanıyor.

Bu haber toplam 2235 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim