• BIST 9548.09
  • Altın 2500.291
  • Dolar 32.4986
  • Euro 34.5676
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C

'4.5G teknolojisiyle Türkiye'nin milli geliri artacak'

'4.5G teknolojisiyle Türkiye'nin milli geliri artacak'
Vodafone Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Öğüt, "4.5G sayesinde şirketlerin verimlilikleri, ciroları ve karlılıkları artacak. Şirketlerin cirolarıyla birlikte vergileri de artarken Türkiye'nin GSMH'si, milli geliri yükselecek" dedi.

Vodafone Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Gökhan Öğüt, 1 Nisan'da geçiş yapılacak 4.5G teknolojisi sayesinde şirketlerin verimliliklerinin, cirolarının ve karlılıklarının artacağını belirterek, "Bunlarla birlikte Türkiye'nin Gayri Safi Milli Hasılası (GSMH), milli geliri de yükselecek" dedi.

Uludağ Ekonomi Zirvesinde Öğüt, 4.5G'ye geçişe sadece 5 gün kaldığını belirterek, her geçen gün heyecanlarının arttığını söyledi.

Vodafone Türkiye olarak 4.5G'de en geniş kapsama alanına sahip olan GSM şirketi olacaklarını dile getiren Öğüt, en fazla çekim noktasında 4.5G hizmeti vermeyi planladıklarını aktardı.

3G lansmanından çok daha fazla noktaya gitmeye çalıştıklarını ifade eden Öğüt, "Bizim diğerlerinde olmayan şöyle bir avantajımız var; 900 frekansında, ki bu ilk GSM frekansıdır, 2G'nin verildiği frekansdır. Biz oradan 4.5G vereceğiz. Bunu tek yapan biziz. Çünkü biz 2009'dan bu yana teknolojiye müsait baz istasyonları kuruyoruz. Böylece 900'de de 800'ün yanı sıra 4.5G teknolojisini vereceğiz" diye konuştu.

 "4.5G ile ülke GSMH'si artacak"

Gökhan Öğüt, 4.5G sayesinde şirketlerin cirolarını, karlılıklarını ve ülke değerlerini artıracağını kaydederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu da Türkiye'nin toplam Gayri Safi Milli Hasılasının (GSMH) artması manasına geliyor. Birincisi; şirketlerin operasyonlarında verimlilik sağlıyor, bugüne kadar daha fazla malzeme ya da zaman kullanılarak yapılan işlerle dünya daha verimli hale gelecek. İkincisi; şirket ile müşteri arasındaki ilişki. 4.5G kullanan bir abone veya müşteri hangi sektörde olursa olsun ilişkisine olumlu yansır. Bu ürün satmak olur, müşteri hizmeti vermek olur,çok daha iyi noktaya gelir. Böylelikle şirketlerin ciroları yükselir. Şirketlerin cirolarının yükselmesiyle vergileri de artacak, Türkiye'nin GSMH'si, milli geliri böylece genişleyip yükselecek."

Bu haber toplam 1161 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim