• BIST 9120.29
  • Altın 2324.093
  • Dolar 32.3604
  • Euro 35.0127
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

'4,5G'de data ve sesi kullanma arasında fiyat farkı olmayacak'

'4,5G'de data ve sesi kullanma arasında fiyat farkı olmayacak'
Türk Telekom Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Şahin, 1 Nisan'dan itibaren kullanılmaya başlanacak 4,5G'de dakika başına konuşmada fiyatların sabit kalacağını vurgulayarak, "Data ve sesi kullanma arasında fiyat farkı olmayacak." dedi.

Türk Telekom Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Coşkun Şahin, gazetecilerle sohbet toplantısında, 4,5G'nin kullanılmaya başlamasıyla aynı miktar kullanımda yüksek fiyat ödemenin veya 4,5G aboneliği için ücret alınması gibi bir durumun söz konusu olmadığını ifade ederek, bu teknolojiye uyumlu cep telefonu ve SIM karta sahip olanların aboneliğini onaylamak şartıyla 4,5G'ye geçeceğini söyledi.

SIM kart değişimlerinin ücretsiz olduğunu anlatan Şahin, abonelerine 10 gigabayt internetin de hediye edildiğini ifade etti. 1 Nisan'dan itibaren kullanılmaya başlanacak 4,5G'de dakika başına konuşmada fiyatların sabit kalacağını ve data ile sesi kullanma arasında fiyat farkının olmayacağını anlatan Şahin, Türkiye'de mobilde data kullanımının her yıl ortalama iki katına çıkmasına karşın abone başına aylık fatura bedellerinde ve abone başına elde edilen gelirde önemli bir değişiklik olmadığını kaydetti.

Cihazın uygun olması halinde 1 Nisan'dan sonra Türkiye'nin 4G üzerinden konuşma yapılan nadir ülkelerden biri olacağını dile getiren Şahin, söz konusu teknolojinin yüksek görüntülü görüşme, çoklu oyunlar gibi imkanlar sağladığını vurguladı. 4,5G ile ihalesinde var olan lisansın 3 katına çıktığına işaret eden Şahin, böylece ses ve data trafiğinin yüksek bir teknolojiyle kullanılacağını söyledi.

1 Nisan'dan sonra cep telefonlarında cihazın özelliğine bağlı olarak 4,5G, Giga4, 5G, GigaLTE, LTE yazısının bulunacağını belirten Şahin, söz konusu uygulamanın SIM karta göre değil, cihaza göre farklılık gösterdiğini vurguladı.

"GiGA 4,5G ile en hızlı mobil deneyimi sunacağız"

Şahin, GiGA 4,5G ile dünyanın en hızlı mobil deneyimini sunacaklarını vurgulayarak, Türk Telekom'un teknik kadrosu, yatırım gücü ve yüksek teknolojisiyle diğer operatörlerden farklı hizmet sağlayacağını ifade etti.

Türk Telekom'un 81 ilde fiber altyapısı bulunduğuna dikkati çeken Şahin, sabit ve mobil alanda en hızlı ve kaliteli hizmete imkan tanıyan fiber altyapı ile en hızlı 4,5G'den 3 kat hızlı olacaklarını söyledi. 

Bu haber toplam 1279 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim