• BIST 9102.39
  • Altın 2325.575
  • Dolar 32.3788
  • Euro 35.0205
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

Microsoft yapay zeka teknolojilerini duyurdu

Microsoft yapay zeka teknolojilerini duyurdu
Microsoft, ABD’de düzenlenen Build Geliştiriciler Konferansı’nda yapay zeka servislerinin ön izlemesini duyurdu.

Microsoft CEO’su Satya Nadella ve Windows ve Cihazlar Başkan Yardımcısı Terry Myerson, Microsoft Build Geliştirme Konferansı’nda binlerce yazılım geliştiricisine sunum yaparak, konuşma zekasının yeni çağını sahiplenmek ve her müşteri, endüstri ve iş kolu için daha kişiselleşmiş programlama yaratmak için Microsoft'un neler yaptığını geliştiricilere anlattı. Nadella, Cortana’daki gelişmeleri aktardı ve etrafımızdaki yeni dünyayı anlamak ve zekaya dayalı uygulamalar yaratmak için tasarlanan yeni Bulut servislerini ve araçları tanıttı. Myerson ise Windows 10 Yıldönümü Güncellemesini duyurdu. Bu güncelleme, Evrensel Windows Platformu üzerindeki tüketicilere ve geliştiricilere önemli yenilikler sunuyor.

Microsoft CEO’su Satya Nadella, “Endüstri olarak, doğal insan dili ile gelişmiş makine zekasının eşleştiği yeni bir sınırın eşiğindeyiz. Microsoft’ta buna bir Conversation as a Platformdiyoruz ve geliştiricileri her yerde güçlendirmesi için, bunu Microsoft Azure, Office 365 ve Windows platformlarının gücü üzerinde geliştiriyoruz” dedi.

Myerson, “Fanlarımızla birlikte, şu an 270 milyon aktif cihaz üzerinde çalışan Windows 10 için, Windows 10 Yıldönümü Güncellemesini sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu önemli güncelleme, Windows 10 cihazlarınızla etrafınızdaki dünyayla kurduğunuz kadar doğal bir etkileşimde bulunmanıza yardımcı olacak. Bunu, kaleminizi, orada bulunuşunuzu ve sesinizi kullanarak sağlayacaksınız. Biz, Evrensel Windows Platformu’nun yeni yetenekleriyle ve tüm platformlardaki uygulamaları Windows 10’a taşıyan yeni yeteneklerle, Windows’u tüm geliştiriciler için en verimli geliştirme ortamı haline getirmeyi hedefledik.”

Eski adıyla Cortana Analytics Suite olarak bilenen Cortana Intelligence Suite, büyük veri, öğrenen makineler, algılama, analitik ve zeki bot uygulamaları çerçevesinde yürütülen en gelişmiş araştırmalarla güçlendirildi. Azure üzerinde çalışan platformda, geliştiriciler ve işletmeler, bu yetenekleri kullanabilir; dünyamızı öğrenen uygulamaları, insanlarla kişiselleşmiş ve zeki yollarla etkileşim sağlayan bot uygulamaları ve ajanları içeren uçtan uca zeki çözümler oluşturabilir.

Çarşamba günü Microsoft, Cortana Intelligence Suite için ikisi de ön izleme aşamasında olan yeni eklentiler sundu. Bunlardan ilki Microsoft Cognitive Services, iletişimin doğal yöntemlerini kullanarak sistemlerin ihtiyaçlarımıza göre görmesini, duymasını, konuşmasını, anlamasını ve yorumlamasını sağlayan zeki bir API (uygulama programlama arayüzü) derlemesi. İkincisi ise Microsoft Bot Framework. Bu eklenti ile, herhangi bir programlama dili kullanan yazılım geliştiricileri, metin/SMS, Slack, Twitter, Telegram, web ve diğerleri olmak üzere çok çeşitli platformlarda müşterilerin doğal dil kullanarak sohbet etmesini sağlayan zeki bot uygulamaları yaratabiliyor.

Microsoft, Cortana Intelligence Suite’teki gibi servislerin yalnızca iş dünyasını değil insanların yaşamını dönüştürmek için nasıl kullanabileceğini geliştiricilere sundu. Geliştirme safhasındaki uygulama Gören Yapay Zeka (Seeing AI), bu yeni yeteneklerin, görme kusuru olan ya da tamamen görme engelli bireylerin etraflarındaki kişileri ya da nesneleri nasıl daha iyi algılamasını sağladığını gösterdi.  

Microsoft bugün yeni Skype Bot Portal için SDK (yazılım geliştirme kiti) ve API (yazılım programlama arayüzü) ve  iş akışları içeren Skype Bot Platformu sundu. Geliştiriciler bu platformla, Skype’ın metin, ses, video ve 3 boyutlu interaktif karakterlerini içeren çoklu iletişim formlarını güçlendiren bot uygulamaları geliştirebiliyor. Windows, Android ve iOS için en güncel Skype uygulamasını indiren müşteriler, Skype Bot uygulamalarına erişebilirler. Geliştiriciler ise Skype Bot Platformu’nu kullanarak Skype Bot uygulamaları yaratmaya bugünden başlayıp yüz milyonlarca Skype kullanıcısına ulaşabilirler.

Cortana Intelligence Suite ve yeni ön izlemelerle ilgilenenler şu linke, Seeing AI hakkında daha çok bilgi ve üye olmak için şu linke ve yeni Skype’ı indirmek ve Skype Bot Platformuna üye olmak için şu linke tıklayabilirler.

Yeni Windows İnovasyonları Geliştiricilere Daha Kişiselleşmiş Uygulamalar ve Fırsatlar Sunuyor

Windows 10, daha doğal, daha güvenilir bir şekilde ve cihazlar arası kullanılmak üzere daha kişiselleşmiş bir bilgisayar deneyimi sunmak için tasarlanmıştı. Cortana ve Windows Hello gibi özelliklerle Windows 10 bu vizyonunu sunmaya başladı. Bugün Windows 7’ye oranla %145 daha hızlı olan Windows 10, 270 milyondan fazla aktif cihazda Windows tarihindeki en hızlı başlangıcı sunuyor. Ayrıca müşteriler, sunulmasından bu yana 75 milyar saatten fazla olmak üzere, Windows 10’da daha önce hiç geçirmedikleri kadar vakit geçiriyor. Bu hızla büyüyen platform sayesine Twitter, Uber, King, Disney, Wargaming, Square Enix, Yahoo ve WWE’den yeni evrensel uygulamalar görüyoruz. Ayrıca Bank of America, Starbucks, Facebook, Messenger ve Instagram’dan da yeni uygulamalar geliyor. 1000’den fazla Cortana uygulaması dahil olmak üzere Windows hayranlarının tüm yeni uygulamaları keşfettiği Windows Store’a 5 milyardan fazla ziyaret yapıldı.

Microsoft, Çarşamba günü gerçekleştirilen Microsoft Build Geliştirme Konferansı’nda, Windows Ink, Cortana, Windows Hello ve oyunlar için inovasyonlar içeren tamamen yeni Windows 10 Yıldönümü Güncellemesi ile daha kişiselleşmiş bilgisayar vizyonunun yarınını paylaştı. Tamamen yeni bir deneyim olan Windows Ink, Windows’un gücünü kaleminizin ucuna getiriyor ve tıpkı bir kağıda, yapışkan notlara ya da beyaz tahtaya yazarmış gibi cihazınızın üzerinde yazı yazmanızı sağlıyor ve analog düşüncelerinizi dijital dünyada kolayca paylaşmaya imkan tanıyor. Cortana’nın yeni özellikleri ile Cortana’dan gün boyunca proaktif rehberlik alabilir, cihazınız kitliyken bile, giriş yapmadan Cortana’yla konuşabilirsiniz. Yeni Windows Hello özellikleri, Windows 10’un eşsiz güvenliğini farklı cihazlara ve Microsoft Edge’e taşıyor. Böylece, cihazlarınıza ve web sitelerinize kurumsal düzeyde bir güvenlikle giriş yapabileceksiniz. Bunlar, bu yaz Windows 10 Yıldönümü Güncellemesi yaygın olarak sunulduğunda kullanılabilecek birçok özellikten sadece birkaçı.

Microsoft ayrıca Microsoft HoloLens Geliştirme Sürümü’nü ilk defa piyasaya çıkardı. Bu ürün, Windows deneyimini hologramlara yayıyor ve geliştiricilerin holografik bilgisayarların geleceğini inşa etmeye başlamalarına yardımcı oluyor. Microsoft, Case Western Reserve Üniversitesi ve NASA gibi çeşitli endüstrilerde HoloLens kullanmakta olan ticari müşterinin de altını çizdi. Geliştiriciler, Universal Windows Platformu’nu kullanarak hologramlarla yeni artırılmış gerçeklikler yaratabilecekler.

Windows, otuz yıldan fazla bir zamandır açık bir ekosistem oldu ve dünyanın her yerinden donanım-yazılım partnerlerine ve geliştiricilere kucak açtı. Universal Windows Platformu, bugünün en modern uygulama platformuyla, Windows’un tarihindeki açıklık ilkesiyle paralel olarak, bu vaadi daha da genişletiyor. Çarşamba günü, Universal Windows Platformu’nun tüm yeni yetenekleri paylaşıldı. Bu yeteneklerin arasında Cortana’nın proaktif zekasına tam erişim, Windows Ink’i ve Windows Hello’yu da içeren en güncel Windows 10 inovasyonlarını uygulamalara entegre eden yeni API’ler ve araçlar sunan Windows 10 Yıldönümü SDK’sı da bulunuyor. Ayrıca, Xbox Geliştirme Modu ile herhangi bir Xbox One cihazını geliştirici kitine dönüştürmek mümkün. Bu özellik sayesinde herkes kendi salonunda program geliştirme yapabilecek.

Microsoft, bunların yanında, Windows’u tüm platformlara uygulama geliştirmeyi sağlayan, yeni araçları hakkında bilgiler sundu.

American Express, BBC Sport, Yahoo Mail, zulily ve daha fazlası, Windows 10 Hosted Web Apps ile büyük başarılara imza attılar.

Microsoft’un duyurduğu Project Centennial için geliştirilen yeni masaüstü dönüştürme uygulaması ile geliştiriciler 16 milyondan fazla Win32 ya da .NET uygulamasını Universal Windows Platformu’na kolayca taşıyabilecek. Geliştiriciler uygulamalarını Universal Windows Platformu yetenekleriyle yaygınlaştırabilecek ve Windows Store’da yayınlayabilecekler.
Xamarin, C# geliştiricileri için genel uygulama kodunun Windows, iOS ve Android uygulamaları arasında her bir platform arasında paylaşılmasını kolaylaştırıyor ve her platform için tamamen Native deneyimler sunuyor.

​30 yıldan fazla bir süredir ilk defa, Linux kullanıcılarının Windows’u rahat kullanabilmeleri için Windows 10’a yeni bir özellik ekliyor: Bash. Artık Linux kullanıcılarının kullandığı Bash kabuğu Windows’da kullanılabilecek. Bash ile beraber Microsoft açık kaynak kodlu komut satırı araçlarına olan desteğini genişletiyor.

Windows 10 Yıldönümü Güncellemesi ile gelen inovasyonları denemek için Windows Insider Programına katılın ve son yapıyı yükleyin. Bugünden başlayarak, Windows Insider Programı bünyesindeki geliştiriciler Windows Yıldönümü SDK Ön İzleme’sine erişip yeni özellikleri keşfedebilir.

Bu haber toplam 1337 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim