• BIST 9679.8
  • Altın 2487.16
  • Dolar 32.433
  • Euro 34.4483
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 7 °C

TADF OLED teknolojisine yatırımlar artıyor

TADF OLED teknolojisine yatırımlar artıyor
Samsung ve LG başta olmak üzere birçok şirket, yeni nesil TADF OLED teknolojisine yatırım yapıyor.

Foxconn, birkaç hafta önce Sharp’ı 3.5 milyar dolara satın alarak ekran ve panel üretimi konusunda çok önemli bir adım attı. Apple’ın en büyük tedarikçisi konumunda olan Foxconn, böylece tedarik zincirini daha da genişletmiş oldu.

Elbette bu satın almanın Apple açısından da önemi hayli büyük. Çünkü şirket, gelecek yıllarda iPhone’larında OLED ekrana yer verecek ve üretimler de muhtemelen Foxconn’a yaptırılacak. LG de geçen sene 9 milyar dolar bütçeyle yeni bir OLED fabrikası kuracağını açıklamıştı. OLED ekran konusundaki en büyük problem ise maliyet. Dolayısıyla şirketler, kapasitelerini ve üretimleri artırarak maliyetleri azaltmayı hedefliyor.

Maliyetlerin düşürülmesi konusunda elbette yeni teknolojiler de devreye giriyor. Yaklaşık dört yıldır Kyulux tarafından geliştirilen TADF OLED teknolojisi, OLED ekran üretiminde hem maliyet hem de verimlilik anlamında önemli bir aşamayı temsil ediyor. OLED teknolojisiyle ilgili 50 farklı patente sahip olan Kyulux, TADF (termal olarak aktive edilmiş geciken floresan) sayesinde maliyetleri çok önemli bir oranda düşürmeyi hedefliyor. Bu teknolojide OLED ekranlardaki ağır metallere olan ihtiyaç tamamen ortadan kalkıyor.

Şimdilik TADF OLED teknolojisi emekleme aşamasında ve verimlilik konusunda çeşitli sıkıntılar yaşanıyor. Ancak TADF OLED’ler geliştikçe, akıllı telefon üreticilerinin telefonlarında bu ekranlara yer verme ihtimali yüksek. Hatta bunun en somut örneği de LG, Japan Display, JOLED ve Samsung gibi dev üreticilerin Kyushu Üniversitesi’nin ortaklığındaki Kyulux’a 13.9 milyon dolar yatırım yapmış olmasıdır.

Bu haber toplam 1389 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim