• BIST 9079.97
  • Altın 2308.099
  • Dolar 32.3328
  • Euro 35.0976
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

İngiltere'de sistemler siber saldırının ardından normale döndü

İngiltere'de sistemler siber saldırının ardından normale döndü
İngiltere ve İskoçya'da siber saldırıyla kullanım dışı kalan NHS'ye bağlı hastanelerdeki bilgisayar sistemlerinin tamamına yakınının normale döndüğü bildirildi.

İngiltere İçişleri Bakanı Amber Rudd, dün akşam saatlerinde yaklaşık 100 ülkeyi etkileyen ve İngiltere ile İskoçya'da 50'ye yakın hastanenin bilgisayar sistemlerini kullanım dışı bırakan saldırıyla ilgili açıklamada bulundu.

İlgili bakanlar ve bürokratların katıldığı Acil Durum Toplantısı'nın (COBRA) ardından konuşan Rudd, siber saldırıdan etkilenen yaklaşık 50 hastanenin bilgisayar sistemlerinin tamamına yakınının (yüzde 97) normale döndürüldüğünü söyledi.

Rudd, saldırıdan etkilenen bilgisayar sistemlerindeki hastalara ait verilerin zarar gördüğüne ilişkin herhangi bir kanıt bulunmadığını vurguladı.

Sağlık sistemi "rehin" alındı

Ulusal Sağlık Sistemi'ne (NHS) bağlı çok sayıda hastane ve bazı aile hekimlerinin bilgisayar sistemleri, dün akşam saatlerinden itibaren "WannaCry" adlı kötü amaçlı yazılımla şifrelenmiş ve kullanıcılar şifrelerin kaldırılması için fidye talep eden mesajlarla karşılaşmıştı.

Bilgisayar sistemlerini bir anlamda "rehin" alan saldırıdan etkilenen hastanelerde ameliyatlar ve tıbbi görüntüleme işlemleri askıya alınırken, bazı bölgelerde ambulans hizmetleri de aksamıştı.

Otomobil üreticisi Nissan da yaptığı açıklamada Sunderland'deki tesislerinin aynı kötü amaçlı yazılımdan etkilendiğini duyurmuştu.

Nissan İngiltere'den, "Pek çok kurum gibi bizim İngiltere tesisimiz de fidye yazılımı saldırısına uğradı. Cuma akşamından beri bazı sistemlerimiz saldırıdan etkilendi." açıklamasında bulunulmuş, yerel basın da tesiste dün gece üretimin bir süreliğine durduğunu duyurmuştu.

"WannCry" yazılımıyla dün gerçekleştirilen saldırı, yaklaşık 100 ülkede çok sayıda kamu ve özel sektör kuruluşunu etkilemişti.

Bu haber toplam 1544 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim