• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 20 °C

Microsoft Imagine Cup'ta gözler Seattle'da

Microsoft Imagine Cup'ta gözler Seattle'da
Microsoft'un 2003 yılından bu yana 150'yi aşkın ülkede düzenlediği ve pek çok üniversite öğrencisinin yoğun ilgi gösterdiği teknoloji yarışması Microsoft Imagine Cup'ın son durağı Beyrut oldu.

Microsoft'un uzun yıllardır üzerinde durduğu teknoloji yarışması Microsoft Imagine Cup'ın yeni durağı Beyrut oldu. 18-20 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen yarışmada Orta Doğu ve Afrika ülkelerinin elemeleri geçen ekipleri yer aldı. Nijerya'dan Beacon, Lübnan'dan Bl!nk, Cezayir'den Diaxx, Mısır'dan The Rivals, Suudi Arabistan'dan S Cubed, Tunus'tan Peace-makers, Bahreyn'den Influx, Umman'dan Beya, Fas'tan E-park, Birleşik Arap Emirlikleri'nden Green Jam, Ürdün'den DocStroke, Pakistan'dan Positive Zero ve Gaza'dan BZU-Monster yarışmaya katılırken, Türkiye'den ise sınıf arkadaşları olan Dilan Fatma Öncevarlık, Kemal Doruk Yıldız ve Mert Kurt; Crystall Ball projeleriyle etkinlikteki yerini aldı.

CRYSTALL BALL NEDİR?

Uzun süredir Craystall Ball projesi üzerinde çalışan ve Türkiye'deki elemeleri geçerek Beyrut'ta yapılan yarı final elemelerine katılmaya hak kazanan Türk ekibinin projesi oldukça dikkat çekiciydi. Bir yazılım projesi olan Crystall Ball ile şirketlerin satışlarının artırılması hedefleniyor. Machine Learning yani makine öğrenme sistemi ile çalışan Crystall Ball, Microsoft Azure teknolojisini kullanıyor. Daha çok çağrı merkezlerine yeni bir çözüm getirmeyi amaçlayan proje kişisel bilgilerden faydalanarak (cinsiyet, yaş, eğitim vb.) her yapılan satışla birlikte potansiyel müşterinin söz konusu şirketten başka neler satın alabileceğini öneriyor, bu sayede şirketlerin bir üründen fazla doğru kitleye daha fazla ürün satabilmelerini sağlıyor.

17 farklı takım ve 47 öğrencinin yarıştığı Microsoft Imagine Cup  MEA finallerinde Lübnan Devlet Başkanı Saad Hariri de katıldı. 17 takım arasından 6 takım Seattle'da gerçekleştirilecek finallere katılmaya hak kazanırken, Türk ekibi elemeleri geçemedi. Eleme öncesi konuşma yapan Hariri, elenen takımların kesinlikle başarısız olmadığını, başarıya giden yolda bir adım attığını söyledi ve heveslerini kaybetmemelerini, çalışmalarını sürdürmeleri gerektiğine vurgu yaptı. 

Microsoft Lübnan Genel Müdürü Hoda Younan ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu sözleri kaydetti: "MEA finallerine ev sahipliği yapıyor olmaktan mutluluk duyuyoruz. Imagine Cup ile öğrencilerin yeni bir şeyler yapmasını istedik ve yeteneklerini geleceğin teknolojisiyle bütünleştirmelerini arzu ettik. Farklı üniversitelerden onlarca öğrenci büyük çaba gösterdi. Microsoft Azure gibi sektöre yön veren teknolojilerin ağırlıklı olarak kullanıldığı bu yarışmada öğrencilerin başarı projelerini görmek bizi mutlu etti."

Bu haber toplam 1090 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim