• BIST 9078.43
  • Altın 4011.663
  • Dolar 38.5172
  • Euro 43.6434
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 12 °C

iPhone'larda korkutan güvenlik tehlikesi

iPhone'larda korkutan güvenlik tehlikesi
Rusya'da faaliyetlerini sürdüren Elcomsoft adlı firma, iCloud'da yeni bir açık keşfettiğini duyurdu. Şirket, iPhone'larda bulunan Notlar’ın silinmesi gereken tarihte silinmediğini ve silinen notların ise iCloud’da depolandığını keşfetti.

Rusya’da faaliyetlerini sürdüren ve Apple’ın yazılım açıklarını bulmakla ün kazanmış olan Elcomsoft, iPhone'larda bulunan notların silinmesi gereken tarihte silinmediğini ve kullanıcının haberi olmadan iCloud üzerinde depolandığını keşfetti. 30 gün sonra silindiği söylenen notlar aslında Apple sunucularında kalmaya devam ediyor.

Silinmesine rağmen iCloud üzerinde kalan notlara, Elcomsoft tarafından geliştirilen Phone Breaker adlı araçla erişilebiliyor. Şirket geliştirdileri araçla içinde 288 adet not bulunan iPhone 7'den iCloud'daki bütün notları çektiklerini ifade ediyor. Bunun sonucunda toplamda 334 not geri çağrıldı. Sonuç olarak telefonda bulunmayan ve silindiği söylenen 46 adet notun da Apple sunucularından geri yüklenebildiği dile getirildi. Elcomsoft, açığın düzeltilmesi amacıyla Apple ile iletişime geçtiklerini ve cevap beklediklerini paylaştı.

Bu haber toplam 1483 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim