• BIST 8718.11
  • Altın 2246.816
  • Dolar 32.3324
  • Euro 35.1911
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C

Konuşarak kumanda edilen beyaz eşyalar yolda

Konuşarak kumanda edilen beyaz eşyalar yolda
Beyaz Eşya Yan Sanayicileri Derneği Başkanı Özaydemir, "Konuşarak kumanda edilen beyaz eşyalar giderek yayılacak. Bu teknolojik dönüşümün ana ve yan sanayilere önemli etkisi olacak." dedi.

Beyaz Eşya Yan Sanayicileri Derneği (BEYSAD) Başkanı Şeref Burak Özaydemir, yaptığı açıklamada sanayinin teknolojik dönüşümünde öncü potansiyele sahip beyaz eşyada akıllı ve bağlantılı ürünlere geçiş yaşandığını söyledi.

"Geleneksel imalat sanayinin bilişim yönünde yüksek teknolojiyle donatılması" olarak tanımlanan Sanayi 4.0 konusundaki çalışmaların hız kazandığını belirten Özaydemir, şöyle devam etti:

"Çünkü sektörün yüksek üretim hacmi ve ihracat oranı, ciddi bir global rekabetçilik gerektiriyor. Bu anlamda sektörümüz sanayinin dönüşümünde öncü olacak potansiyele sahip. Uluslararasılaşma ve Sanayi 4.0'a yönelik faaliyetlere odaklandık. Sektörün teknoloji boyutu çok önemli. Bu teknolojileri kullanacak, firmanın çözümlerine uygun hale dönüştürecek ve üstünlük yaratacak şekilde kurgulayacak ekiplerin oluşması da önemli."

"Teknolojik dönüşüm olacak"

"Ürünlerde de önemli bir teknolojik dönüşüm olacak. Akıllı ve bağlantılı ürünlere doğru beyaz eşya sektörü de geçiş yapacak." diyen Özaydemir, şunları kaydetti:

"Bunun etkilerini fuarlarda görüyoruz. Konuşarak kumanda edilen beyaz eşyalar, farklı çözümler oluşturan yapılar görülüyor. Bunlar giderek yayılacak. Bu teknolojik dönüşümün ana ve yan sanayilere önemli etkisi olacak. Yaptığımız işlerin değişmesi gerekecek. Sanayi 4.0, akıllı ve bağlantılı ürünlere geçişte nitelikli insan ihtiyacı ortaya çıkacak. Bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik konularına daha çok önem vermek gerekiyor. İlkokul ve ortaokul çağındaki çocukların bu konularda daha iyi yetiştirilmesinin artırılması kritik konulardan. Bu, gelecekteki rekabette ve dünya ekonomisinde alacağımız payı belirleyecektir."

Bu haber toplam 1784 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim