• BIST 9809.62
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 24 °C

Vestel, her ürettiği ürünü akıllandıracak

Vestel, her ürettiği ürünü akıllandıracak
Berlin’de düzenlenen 'IFA Fuarı'na 27’inci kez katılan Vestel, 790 adet ürün sergiledi. Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan, iki yıl içinde üretecekleri her ürünün akıllı ev teknolojileri kapsamında bağlantıya açık olacağını belirtti.

Avrupa’nın en büyük tüketici elektroniği fuarı “IFA ‘ya bu yıl 3 bin metrekarelik standatla katılan yerli üretici Vestel, yeni ve akıllı ürünlerini görücüye çıkardı. Elektronik ürünlerden beyaz eşyaya, cep telefonundan profesyonel ekranlara tüm teknolojileri akıllandıran Vestel, fuara toplam 790 adet ürünle katıldı.

IFA fuarına 27’inci kez katıldıklarını belirten Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan, geçen yıl robotların ön planda olduğunu, bu yıl ise yazılıma dayalı yapay zekayı ana temayı belirlediklerini anlattı. Bu yeni dünyada entegre ve akıllı olmayanın kaybedeceğini ifade eden Erdoğan, iki yıl içinde üretecekleri her ürünün akıllı ev teknolojileri kapsamında bağlantıya açık ve akıllı olacağını bildirdi.

Erdoğan, şu bilgileri verdi: “Akıllı şehirler, insanlara hayatlarını daha verimli ve daha kolay sürdürme imkânı sağlıyor ve konforlu yaşamın avantajlarını sunuyor. Dünyada entegre olarak kurulan akıllı şehir sayısı henüz çok az olsa da, akıllı sistemler sayesinde, enerji ve su yönetimi, trafik çözümleri, sokak aydınlatması, sağlık hizmetleri ve ev teknolojileri gibi konularda çok başarılı sonuçlar elde ediliyor.

Vestel Akıllı Şehir konsepti, cihazların birbirine bağlandığı ‘Nesnelerin İnterneti' platformunda, geleceğin akıllı dünyasını tüketicilere sunuyor. Şehirlerde trafik ışıklarından elektrikli arabalara, akıllı telefonlardan dijital bilgi ekranlarına kadar her şey birbirine bağlı olacak. Tüketici elektroniği dünyasının seyrini değiştirecek ürünlerin tanıtıldığı bu fuarda; dönüşümü yakalayanlardan değil, dönüşümü yaratanlardan olduğumuzu bir kez daha gösterdik. Geleceğin ‘akıllı’ dünyasında Vestel imzası var ve bundan gurur duyuyoruz.”

Amazonla işbirliği yaptı

“Biz takip eden değil dönüşümde payı olan, yönlendiricilerden olmaya başladık” diyen Erdoğan, dünya devi Amazon ile işbirliği yaptıklarını belirtti. Erdoğan, işbirliğini şöyle anlattı: “Akıllı çamaşır makinalarımız, Amazon 5.0’ın sistemine bağlanıyor. Deterjan bitiş seviyesine geldiğinde otomatik olarak Amazon’a bağlanıp, sipariş veriyor. Ayrıca Amazon ile işbirliğini TV’ye de taşıdık. Alexa ile televizyonlara sesli komutlar verebileceksiniz. Bu işbirliği İngiltere ve Almanya gibi ihracat pazarlarımız için ancak Türkiye’ye için de çalışıyoruz.”

Bu yıl Vestel, Toshiba ve Sharp olmak üzere 3 ayrı stand ile katıldıklarını belirten Erdoğan, “27 yıl önce fuara 100 metrekare alanda katılmıştık. O zaman ihracatımız 90 milyon dolardı. Bugün 155 ülkeye 2.4 milyar dolar ihracat yapıyoruz” bilgisini verdi. fuarda gelecek yılın ilk 6 ayın siparişlerini aldıklarını ve dünya ölçeğinde işbirliği yapacakları firmaların üst düzey yöneticileri ile burada ilişkiler kurduklarını söyledi.

Telefon piyasası parçalanacak

Venüs markalı telefonla zor ve rekabetin yoğun olduğu bir pazara giriş yaptıklarını anlatan Erdoğan burada yüzde 7 pazar payına ulaştıklarını aktardı. Sıralamada ise 3-4 olarak değiştiğini kaydeden Erdoğan, iki markanın telefon pazarından yüzde 70 pay aldığını söyledi. Gelecek dönemlerde telefonda iki kutuplu yapımın parçalanacağını anlatan Erdoğan, ihracat içinse Azerbaycan, Polonya ve Gürcistan’a yapılan sembolik rakamalardan 8-10 milyonluk üretici konumuna geleceğini dile getirdi.

"Tv'ye de ÖTV indirimi gelsin"

Beyaz Eşya pazarında uygulanan ÖTV indirimi ile birlikte satışlarda yüzde 30’luk büyüme yaşanırken, yılın son çeyreğinde hızlanan televizyon satışları için de sektör ÖTV indirimi talep etti. Bu yıl dünya genelindeki TV satışlarında yüzde 9’luk daralma yaşanırken, Türkiye pazarında da satışların geçen yılki oranlarda devam ettiğine dikkat çeken, Erdoğan, “İnsanlar yazın beyaz eşya alıyor ama kurban bayramı öncesinde dondurucu sayıları artıyor, son çeyrekte ise TV satışları artar. Belki bu ÖTV muafi yetinin TV’ye getirilmesi satışları artırır” açıklamasını yaptı.

Almanya’da düzenlenen Tüketici Elektroniği Fuarı’nda piyasa ve şirketin hedefl erine ilişkin açıklamalar yapan Erdoğan, ÖTV indirimi ile birlikte tüketicilerin tüm fonlarını buzdolabı başta olmak üzere beyaz eşya ürünlerine aktardığını dile getirdi.

Beyaz eşya pazarını büyüten bu uygulama ile birlikte beyaz eşya pazarının yüzde 30 büyüdüğünü ve telefon ve TV pazarında ise beklenen büyümenin sağlanmadığını aktardı. Vestel olarak TV satışlarında yüzde 10’luk büyüme beklediklerini söyleyen Erdoğan, bu yıl TV pazarının geçen yılki satış rakamlarına ulaşacağını ancak piyasada bir büyüme beklemediklerini ifade etti.

Bu haber toplam 1234 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim