• BIST 8971.03
  • Altın 2286.413
  • Dolar 32.329
  • Euro 35.0661
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 18 °C

Aselsan'da dikkatler Güneydoğu Asya pazarına çevrildi

Aselsan'da dikkatler Güneydoğu Asya pazarına çevrildi
Aselsan Genel Müdür Yardımcısı Kaval, "Tayland büyük bir ülke, ihtiyaçları fazla. Endonezya, Filipinler, Malezya aynı şekilde. Savunma harcamalarına baktığımızda en çok artışın bu bölgede olacağı öngörülüyor" dedi.

Aselsan Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Kaval, Tayland Savunma ve Güvenlik Fuarı ve bölgedeki faaliyetlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Bölgede Aselsan ürünlerine yoğun ilgi olduğunu belirten Kaval, şunları söyledi: "Tayland büyük bir ülke, ihtiyaçları fazla. Endonezya, Filipinler, Malezya aynı şekilde. Savunma harcamalarına baktığımızda en çok artışın bu bölgede olacağı öngörülüyor. Yakın dönemde Malezya'da Aselsan Malezya şirketimizi kurduk. Oradaki gelişmelere bağlı olarak birtakım ortak girişimler kurarak ilerlemeyi düşünüyoruz. Benzer şekilde Endonezya'da takip ettiğimiz işlerimiz var, orada da potansiyel yüksek"

Aselsan'ın Tayland'da yürüttüğü henüz büyük ölçekli bir iş bulunmadığını ancak yüksek potansiyel gördüklerini dile getiren Kaval, "Türkiye'deki platform üreticilerine verdiğimiz model üzerinden özellikle bölgedeki platform üreticileriyle görüşmeler yapıyoruz. Burada da daha çok platformcular üzerinden pazara girmeye gayret ediyoruz, stratejimiz o şekilde" dedi.

Artık hemen hemen tüm ülkelerin yerli üretim ve iş birliği istediğine işaret eden Kaval, "Aselsan olarak bu iş birliklerine açığız. Örneklerimiz de var. Kazakistan'da, Ürdün'de, Birleşik Arap Emirlikleri'nde, Suudi Arabistan'da, Pakistan'da bunları yaptık. Aynı modelde bu bölgede de ilerlemeye gayret ediyoruz" ifadesini kullandı.

Kaval, bölgede ve özel olarak Tayland'da haberleşme sistemlerine olan ihtiyaca ilişkin de şunları kaydetti: "Haberleşme sistemleri konusunda dünyada sayılı şirketlerden biriyiz ve çok güçlüyüz. Bu bölgede, dünyada zaten birkaç rakibimiz var, onlarla rekabet içindeyiz."

Bu haber toplam 3785 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim