• BIST 9524.59
  • Altın 2497.323
  • Dolar 32.5847
  • Euro 34.7276
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C

SpaceX, Falcon Heavy roketinin ateşleme testini gerçekleştridi

SpaceX, Falcon Heavy roketinin ateşleme testini gerçekleştridi
SpaceX Falcon Heavy roketinin ilk statik ateşleme testi başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Böylece test uçuşu için bir adım daha geçilmiş oldu.

Elon Musk liderliğinde çalışmalarına devam eden SpaceX Falcon Heavy roketi testleri, yeni bir başarılı adımı daha geride bıraktı. Falcon Heavy roketinin uzaya çıkması için bir başarılı adım daha atıldı.

Kısa bir süre önce SpaceX Twitter hesabı üzerinden paylaşılan Falcon Heavy test görselleri ile birlikte, Falcon Heavy statik ateşleme denemelerinin başarılı olduğu vurgulandı ve bu konudaki görseller paylaşıldı.

Yapılan testlerden sonra Elon Musk tarafından da onaylanan Falcon Heavy statik ateşleme testleri sonrasında, önümüzdeki hafta uçuş testleri gerçekleştirilmeye başlanmış olacak. Birçok ertelemeden sonra ne yazık ki halen daha net olarak “Falcon Heavy ne zaman hazır olacak?” sorusuna net bir cevap vermek mümkün olmuyor.

“Statik ateşleme” konusuna da kısa bir açıklama belirtmek gerekirse bu test, roket motorlarının kalkış öncesindeki performansını ölçmek adına yapılan bir test olarak biliniyor. Falcon Heavy roket motorlarının da başarılı bir statik ateşleme testi yapması, sadece uçuş testlerinin geride kaldığı anlamına geliyor.

Falcon Heavy nedir?

Falcon Heavy hakkında kısaca bilgi vermek gerekirse bu roket, SpaceX tarafından geliştirilen ve temel olarak 3 tane Falcon 9 roketinin bir araya getirilmiş hali olarak düşünülebilir. SpaceX haberleri kapsamında en çok konuşulan çalışmalardan olan Falcon Heavy, yaklaşık olarak 63.800 kg ağırlığında kargo taşıma yeteneğine sahip.

SpaceX tarafından açıklanan bilgilere göre kalkışta 5 milyon pound itme seviyesine kadar ulaşan Falcon Heavy’nin geliştirme çalışmaları, 2011 yılından bu yana devam ediyor.

Ayrıca SpaceX’in bu Falcon Heavy roketi, tıpkı Falcon 9 roketinde olduğu gibi kargosunu yörüngeye çıkardıktan sonra tekrar dünyaya iniş yapabiliyor. Yani Falcon Heavy’nin yeniden kullanılabilir roket yapısında olduğunu söylemek mümkün.

Bu haber toplam 2264 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim