• BIST 9129.9
  • Altın 2324.276
  • Dolar 32.361
  • Euro 34.9529
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 14 °C

Android P'ye çentik desteği!

Android P'ye çentik desteği!
Google'ın bir sonraki Android sürümü Android P'de iPhone X'de olduğu gibi çentik desteği yer alacak.

Android 8 Oreo en yeni büyük Android sürümü olmasına rağmen, tüm Android cihazlarının % 1'den azında mevcut ancak, bir sonraki Android güncellemesiyle ilgili bazı ayrıntılar sızdırıldı. Android 9.0 P’nin dahili kod adının ' 'Pistachio Ice Cream' (Fıstıklı Dondurma) olduğu söyleniyor.

Yeni gelen bilgiler, Google’ın Android 9.0 P'nin temel hedeflerini ortaya koydu. Bunlardan birinde, yazılımın daha çekici olmasını sağlamak için işletim sisteminin görsel bir revizyonu yapıldığı söyleniyor. Bildirildiğine göre, Google, bu hareketle iOS kullanıcılarının ilgisini çekerek Android'e geçiş yapmasını hedefliyor. Yenilemenin bir parçası olarak, Android 9.0 P'nin bir iPhone X özelliği olan çentikli tasarımı Android’e getirmesi bekleniyor. 

Şu anda, böyle bir özellik barındıran yalnızca bir Android cihazı bulunuyor. Essential Phone’un ekranın üst bölümünde ön kamera sığacak kadar küçük ama kolayca fark edilebilecek bir çentik var. Bu gibi tasarım değişikliklerinde üreticinin yazılımları uyarlaması ve tasarıma uygun hale getirmesi bekleniyor. Söylentilere göre Huawei, yeni amiral gemisi telefonlarını iPhone X'dekine benzer bir çentik ile duyuracak.

Ayrıca, Android 9.0 P'nin de yeni cihaz tasarımları için destek sunması bekleniyor. Bu, ZTE Axon M ve geleceği söylenen Samsung Galaxy katlanır akıllı telefon gibi çoklu ve esnek ekranlı cihazları kapsıyor. Kaynağa göre, pil ömrü iyileştirmeleri de geliyor.

Google ayrıca, Google Assistant’ın Android deneyiminde daha büyük bir rol oynaması için yollar arıyor ve bir sonraki adım, geliştiricilerin uygulamalarına eklemelerine izin vermek. Ne yazık ki, bu değişikliklerden hiçbiri önümüzdeki yıla kadar hayata geçirilmeyecek. Apple, geliştiricilere, Siri'yi iOS 10'un yanında yayınlanan SiriKit'i kullanarak uygulamalarına entegre etmeye zaten izin verdi.

8 Mayıs - 10 Mayıs tarihleri ​​arasında gerçekleşecek olan bu yılın Google I/O'da Android 9.0 P hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz. Ayrıca Android 8 Oreo ile olduğu gibi bir geliştiricinin önizlemesini almamız olasılığı da var.  Son birkaç büyük Android güncellemesi kongrede önizlendi, bu nedenle bu eğilimin devam edeceğine inanıyoruz.

Bu haber toplam 2593 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim