• BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C

Vivo Super HDR ile fotoğrafçılıkta yeni bir devri başlatıyor

Vivo Super HDR ile fotoğrafçılıkta yeni bir devri başlatıyor
Vivo, Super HDR teknolojisi ile mobil fotoğrafçılıkta yeni bir devri başlatacak gibi görünüyor.

Çin menşeli Vivo firması, geçtiğimiz günlerde konsept telefonu olarak isimlendirebileceğimiz Apex isimli telefonunu tanıtmıştı. Gizlenebilir kamera modülü ile dikkat çeken Vivo Apex'in, Super HDR ile geleceği söylenmiş ancak bu teknolojinin detayları paylaşılmamıştı.

Vivo, bugün Super HDR teknolojisinin neler yapabileceğini açıkladı. Mobil fotoğrafçılığa yeni bir soluk kazandıracak olan Super HDR, yapay zeka sayesinde fotoğrafı önce analiz edip daha sonra işliyor.

Uyarlanabilir: 14EV gibi geniş bir dinamik aralığa sahip olan Super HDR, olumsuz koşullarda bile daha iyi ışıklandırma sağlıyor. Arkadan aydınlatılmış dağ, çimen ve bulut gibi yüksek kontrastlı görseller, daha detaylı bir şekilde çekilebiliyor.

Akıllı pozlama: Super HDR, fotoğrafı daha net çekebilmek için 12 karaye kadar pozlama yapıyor. Daha sonra bu pozlamalar doğal kontrast korunarak işleniyor.

Akıllı tanımlama: Yapay zekadan gücünü alan Super HDR, fotoğrafın her parçasını ayrı ayrı analiz ediyor. Bu analiz sonrası en net kareler birleştiriliyor.

Doğallık: Super HDR, kareleri birleştirirken sahnenin parlak ve gölge kısımlarını yeniden düzenleyip optimize ediyor. Bu optimize işlemi sırasında doğal tonlar üretiliyor.

Aydınlatılmış portre: Portre fotoğraflar için en iyi aydınlatmaya öncelik veren Super HDR, doğal portre çekimi için arka plan ışığını optimize ediyor. Arka plan aydınlatması sırasında doğal renkler korunuyor.

Super HDR teknolojisinin mobil fotoğrafçılıkta çok önemli bir adım olduğunu düşünüyoruz. Umarız diğer firmalar da önümüzdeki yıl tanıtacağı telefonlarda bu teknolojiye yer verir.

Bu haber toplam 1873 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim