• BIST 9695.47
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C

Telefon numaranızı sistemden nasıl sildirirsiniz?

Telefon numaranızı sistemden nasıl sildirirsiniz?
CIA ve GetContact gibi telefon numaranızı ele geçiren ve paylaşan uygulamalardan bu yöntem ile numaranızı kolayca sildirebilirsiniz.

App Store ve Play Store'da bildiğiniz gibi telefon numarası sorgulama uygulamaları yer alıyor. Bu tip uygulamalara giriş yaptığınızda, telefon numaranız otomatik olarak sisteme yükleniyor. Hatta rehberinize erişim izni verirseniz, rehberinizdeki herkesin numarası sisteme yükleniyor.  Bu tarz uygulamalar kullanıcılara gelen aramaların kime ait olduğunu gösterebiliyor. Ayrıca Spam filtresi özelliği ile istenmeyen numaraların arama yapmasının da önüne geçiyor. Ancak bunun bir bedeli var. Bu bedel ise tüm telefon rehberinin bu platformlara aktarılması. 

Bu yüzden siz kullanmasanız bile bu uygulamaları kullanan biri sizin numaranızı sisteme eklemiş oluyor. İşte bu yazımızda bu sistemlerden telefon numarasını nasıl sileceğinizi adım adım anlatıyoruz.  

CIA, TrueCaller, Spy Number ve GetContact gibi uygulamaların database'ine yüklenmiş olan telefon numaranızı saniyeler içerisinde nasıl silebileceğinizi anlatıyoruz. İlginç bir yöntem olan GetContact'in Unlist özelliği sayesinde önce sisteme telefon numaranız ile kayıt oluyor daha sonra numaranızı tüm sistemlerden sildiriyorsunuz.

1. Adım: GetContact'in Unlist sayfasını buraya tıklayarak açın.

2. Adım: Unlist bölümüne telefon numaranızı girin ve Unlist butonuna tıklayın.

3. Adım: Daha sonra GetContact'e numaranız ile kayıt olun. Bu kayıt işlemi sırasında doğrulama kodu size mesaj olarak gelecek.

4. Adım: Sisteme kayıt olduktan sonra Unlist sayfasından numaranızı sildirin.

5. Adım: GetContact'in mobil uygulamasını indirin ve giriş yapın. Daha sonra Ayarlar>Gizlilik bölümünden hesabınızı silin.

unlist.jpg

Bu haber toplam 1785 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim