• BIST 9679.8
  • Altın 2477.505
  • Dolar 32.435
  • Euro 34.4544
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C

BTK GetContact için harekete geçti!

BTK GetContact için harekete geçti!
Rehberde nasıl kayıtlıyım sorusuna yanıt veren GetContact uygulaması için BTK inceleme başlattığını açıkladı. Listede 25 farklı rehber uygulaması da yer alıyor.

Son günlerde popüler olan rehberde nasıl kayıtlıyım sorusunun cevabını veren GetContact uygulamasının başı dertte. Kullanıcılarının tüm rehber bilgilerini alan ve sisteme yükleyen GetContact için BTK harekete geçtiğini açıkladı.

BTK Başkanı Ömer Fatih Sayan, GetContact gibi kaynağı belli olmayan 3. parti uygulamalar ile kişilerin bilgilerini toplayan uygulamalar konusunda kullanıcıları uyardı. Sayan, bu tarz şikayetlerin artması üzerine GetContact gibi 25 farklı mobil uygulama için inceleme başlattıklarını belirtti.

Türkiye Bilişim Derneği Genel Başkanı Rahmi Aktepe; uygulamanın rehberi kopyalama sistemi olduğu için kişinin numarası ve bilgilerini diğer kişilerle paylaştığına dikkat çekti.

Aktepe sözlerine; "Uygulama bu noktada, özel hayatın gizliliği bakımından sıkıntılar doğuruyor. Buradan numaranızı ve bilgilerinizi silebilmek için sisteme eklenen unlist (listeden çıkarma) özelliğini kullanabilirsiniz. Bunun için de öncelikle uygulamadan hesabınızı silmeniz gerekiyor. GetContact uygulamasını indirerek telefonunuza erişim hakkı vermiş oluyorsunuz. Tüm verileriniz alınıyor. Cep telefonunuza giriş hakkı verdiğiniz için tüm kişisel bilgileriniz de ele geçiriliyor." şeklinde devam etti.

Uluslararası Sosyal Medya Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Said Ercan da GetContact, CIA, UpCall, True Caller gibi mobil uygulamaların, tanınmayan numaraların kimlere ait olduğunu, rehberde nasıl kaydedildiklerini ve arama engelleme gibi veriler sunduğunu söyledi. 

Size tavsiyemiz GetContact gibi rehber uygulamalarını iOS ve Android cihazınıza kurmamanız yönünde olacak. Eğer GetContact kullandıysanız, aşağıda yer alan linke tıklayarak numaranızı sistemden sildirebilirsiniz.

Bu haber toplam 1684 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim